У «Євробаченні-2013» візьмуть участь 39 країн

21 Грудня 2012
3488
21 Грудня 2012
18:37

У «Євробаченні-2013» візьмуть участь 39 країн

3488
У «Євробаченні-2013» візьмуть участь 39 країн

39 телекомпаній підтвердили свою участь у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2013», що пройде у шведському місті Мальмо 14, 16 і 18 травня 2013 року. Про це повідомили в Європейській мовній спілці (EBU) у відповідь на запит Національної телекомпанії України.

 

«Незважаючи на виклики економічній ситуації в Європі, значна кількість громадських мовників підтвердили тривалу традицію проведення конкурсу», - сказав виконавчий наглядач пісенного конкурсу в EBU Йон Ола Санд.

 

Щороку з 2004 року від 36 до 43 мовників брали участь у «Євробаченні», 39 учасників було в Осло у 2010 році.

 

Свою участь підтвердили 39 мовників з таких країн:

 

Албанія (RTSH), Австрія (ORF), Вірменія (AMPTV), Азербайджан (Ictimai TV), Білорусь (BTRC), Бельгія (RTBF), Болгарія (BNT), Хорватія (HRT), Кіпр (CyBC), Данія (DR), Естонія (ERR), Фінляндія (YLE), Франція (France3), Грузія (GPB), Німеччина (NDR), Греція (ERT), Угорщина (MTV), Ісландія (RÚV), Ірландія (RTÉ), Ізраїль (IBA), Італія (RAI), Латвія (LTV), Литва (LRT), Македонія (MKRTV), Мальта (PBS), Молдова (TRM), Чорногорія (RTCG), Нідерланди (TROS), Норвегія (NRK), Румунія (TVR), Росія (C1R), Сан Маріно (SMTV), Сербія (RTS), Словенія (RTVSLO), Іспанія (TVE), Швеція (SVT), Швейцарія (SRG SSR), Україна (NTU) і Сполучене Королівство (BBC).

 

Боснія і Герцеговина (BHRT), Португалія (RTP), Словаччина (STV) і Туреччина (TRT) не поїдуть до Мальмо, тимчасом як Вірменія (AMPTV) повернеться на конкурс після однорічної відсутності.

 

Також у переліку країн, що підтвердили свою участь, відсутні Чехія, Люксембург, Ліхтенштейн і Польща. Про причини їхньої неучасті EBU не повідомляє.

 

«Ми шкодуємо про відмову Боснії і Герцеговини, Португалії та Словаччини, які пояснили це економічними причинами», - додав пан Санд.

 

Турецький мовник TRT вирішив відмовитися, нарікаючи на зміну правил. «Ми здивовані цим рішенням. Ці зміни були зроблені у 2009 році, і це вперше TRT висловила зауваження. Ми прагнемо продовжити діалог з турецьким мовником і шукати життєздатне вирішення проблеми», - сказав пан Санд.

 

Організатори конкурсу наголошують, що шукають шляхи для зменшення видатків як мовників-учасників, так і мовника-приймаючої сторони. Розглядаються різні варіанти - від скорочення терміну перебування в приймаючому місті до переговорів про спеціальні ціни в готелях для делегацій.

 

Раніше повідомлялося, що від участі «Євробаченні-2013» відмовилися 10 країн: Боснія і Герцеговина, Чехія, Люксембург, Ліхтенштейн, Греція, Кіпр, Польща, Португалія, Словаччина і Туреччина. Як виявилося, Греція і Кіпр свою участь підтвердили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3488
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
avalon
4162 дн. тому
У на сд вольно сильная команда подбирается.Но кто же пройдет ?
Игорь
4162 дн. тому
Как я и говорил, отказалось - 4 страны, а не 10. Просто многие - не вернулись ещё с позапрошлых лет. (Так принято считать на евровидении)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду