Вже кілька країн відмовились від участі у Євробаченні-2013

18 Грудня 2012
5607
18 Грудня 2012
13:32

Вже кілька країн відмовились від участі у Євробаченні-2013

5607
Вже кілька країн відмовились від участі у Євробаченні-2013

58-й конкурс «Євробачення» пройде в скромнішому складі учасників. На разі відомо про офіційну відмову від участі у конкурсі Боснії і Герцеговини, Португалії, Словаччини та Польщі. Чехія не бере участі у пісенному змаганні вже третій рік поспіль, Люксембург - з 1994 року. Туреччина не буде представлена у конкурсі через незгоду з правилами голосування. 

 

Наразі свою участь у конкурсі підтвердили 39 країн.

 

Вхідний внесок для кожної країни-учасниці становить наразі близько 100 тис. фунтів. Крім того, у разі перемоги у Євробаченні країні доведеться витрачати достатньо великі кошти із бюджету на проведення конкурсу у 2014 році. Тому у часи економічних труднощів деякі держави вирішили зекономити на участі у найбільшому пісенному конкурсі Європи.

 

Однак, Греція і Кіпр ще можуть передумати. Про це йдеться у блозі Eurovision Guy.

 

Туреччина назвала причиною відмови від участі у конкурсі зменшення впливу телеглядачів у комбінованому голосуванні з членами журі, а також несправедливість прямого попадання у фінал Німеччини, Франції, Великобританії, Іспанії та Італії - у якості так званих привілейованих партнерів Європейського мовного союзу.

 

Цього року фінал Євробачення-2013 відбудеться у Мальме (Швеція). Наразі свою участь у пісенному конкурсі підтвердили 39 країн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5607
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Б.Б.
4143 дн. тому
А звідки взялося 10 країн, навіть із урахуванням Греції й Кіпру? Чи Боснія та Герцеговина - це вже дві різні країни?
АЯВРІК
4144 дн. тому
Чим більше відмовляться, тим більше шансів у безголосого опудала від УТ-1 пробитись на високий щабель.
Игорь
4144 дн. тому
То есть если всё это просуммировать, то отказались от конкурса в этом году: 18 стран, имеющих право на участие. + Греция и Кипр не подтвердили своё участие, но и отказа в ЕВС не давали.
Игорь
4144 дн. тому
Блин, дурацкое орматирование, из-за которого получилась каша. Вот как это должно быть: "От конкурса только 4 страны: Босния и Герцеговина, Португалия, Словакия, Турция. Кипр и Греция не дали официального заявления об отказе в ЕВС."
Игорь
4144 дн. тому
Лихтенштейн в этом списке - лишний! Они не разу не участвовали, и не могут участвовать из-за отсутсвия членства в ЕВС. На самом деле в этом году "отказались" от конкурса только 4 страны: Босния и Герцеговина Португалия Словакия Турция Кипр и Греция не дали официального заявления об отказе в ЕВС. Страны, которые "не вернулись" на Евровидение в этом году (но участвовали в 2011 году или ранее): Польша, Чехия, Люксембург, Андорра, Марокко (1980 год участия), Монако. Не состоится дубют стран, которые ранее проявляли интерес к конкурсу: Тунис, Ливан - из-за участия в конкурсе Израиля. (Ливан планировал дебют на 2005 год, в Киеве) Так же интересовались участием (не в 2012, а вообще) Лихтенштейн и Казахстан - но обе страны не имеют право на проведение конкурса из-за отсутсвия членства в ЕВС. К стати, интересно знать: СТРАНЫ, КОТОРЫЕ НИКОГДА НЕ УЧАСТВОВАЛИ В ЕВРОВИДЕНИИ, НО ИМЕЮТ НА ЭТО ПОЛНОЕ ПРАВО: Иордания, Тунис, Ливан, Алжир, Египет и Ливия.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду