detector.media
18.12.2012 13:32
Вже кілька країн відмовились від участі у Євробаченні-2013

58-й конкурс «Євробачення» пройде в скромнішому складі учасників. На разі відомо про офіційну відмову від участі у конкурсі Боснії і Герцеговини, Португалії, Словаччини та Польщі. Чехія не бере участі у пісенному змаганні вже третій рік поспіль, Люксембург - з 1994 року. Туреччина не буде представлена у конкурсі через незгоду з правилами голосування. 

 

Наразі свою участь у конкурсі підтвердили 39 країн.

 

Вхідний внесок для кожної країни-учасниці становить наразі близько 100 тис. фунтів. Крім того, у разі перемоги у Євробаченні країні доведеться витрачати достатньо великі кошти із бюджету на проведення конкурсу у 2014 році. Тому у часи економічних труднощів деякі держави вирішили зекономити на участі у найбільшому пісенному конкурсі Європи.

 

Однак, Греція і Кіпр ще можуть передумати. Про це йдеться у блозі Eurovision Guy.

 

Туреччина назвала причиною відмови від участі у конкурсі зменшення впливу телеглядачів у комбінованому голосуванні з членами журі, а також несправедливість прямого попадання у фінал Німеччини, Франції, Великобританії, Іспанії та Італії - у якості так званих привілейованих партнерів Європейського мовного союзу.

 

Цього року фінал Євробачення-2013 відбудеться у Мальме (Швеція). Наразі свою участь у пісенному конкурсі підтвердили 39 країн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY