Замовник вбивства Політковської належить до недоторканних персон у Росії – Дмитро Муратов

11 Грудня 2012
6284
11 Грудня 2012
13:48

Замовник вбивства Політковської належить до недоторканних персон у Росії – Дмитро Муратов

6284
Замовник вбивства Політковської належить до недоторканних персон у Росії – Дмитро Муратов

Замовник вбивства Анни Політковської належить до числа найбільш недоторканних персон у Російській Федерації, саме з цієї причини справа штучно гальмується. Про це зазначив головний редактор «Новой газеты» Дмитро Муратов, пише «Интерфакс».

 

Зокрема, головний редактор «Новой газеты», в якій працювала загибла журналістка, зазначив, що ім'я замовника вбивства Анни Політковської не розголошується навмисно, бо це «недоторкана персона».

 

«Так, ми поважаємо презумпцію невинності. Але ми розуміємо, що, коли на рівні слідства гальмується історія називання замовника, він належить до числа найбільш недоторканних персон у Російській Федерації», - сказав він.

 

Водночас, за його словами, ситуація з моменту загибелі Анни Політковської могла змінитися, і тепер, можливо, «керівництву країни дуже хочеться знати, якими мотивами керувався соціально близький їм колись замовник цього злочину».

 

Як повідомляло видання Zn.ua, раніше оголошувалося, що до вбивства журналістки «Новой газеты» причетні емісар чеченських бойовиків Ахмед Закаєв і олігарх Борис Березовський.

 

Як писала «Детектор медіа» Анна Політковська була вбита в під'їзді свого будинку на Лісовій вулиці у Москві 7 жовтня 2006 року. Серед можливих причин вбивства розглядався той факт, що журналістка займалася розслідуваннями з чеченської тематики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду