У Росії назвали претендентів на місця в другому цифровому мультиплексі

6 Грудня 2012
4829
6 Грудня 2012
14:32

У Росії назвали претендентів на місця в другому цифровому мультиплексі

4829
Заявки подали 19 телекомпаній
У Росії назвали претендентів на місця в другому цифровому мультиплексі

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій («Роскомнадзор») назвала всіх претендентів на 10 місць у другому цифровому мультиплексі в Росії. Про це пише російська газета «Коммерсантъ».

 

Заявки подали 19 каналів, у тому числі ефірні аналогові мережі СТС, «Домашний», «Перец» (всі три - холдинг «СТС Медіа»), ТВ-3, MTV, 2x2 (всі три - «Профмедіа»), ТНТ («Газпром-медіа»), РЕН ТВ («Національна медіагрупа»), «ТВ Центр» і «Звезда», а також кабельно-супутникові «Дождь» і О2ТВ.

 

Також поборються за місця в мультиплексі телеканали «Мир» і Russia Today, а також ВД «Комсомольская правда» (розвиває власне радіо і ТБ), ВДТРК і «НТВ Плюс». ВДТРК подала заявку під свій кабельний канал «Спорт 1», а супутниковий оператор «НТВ Плюс» - під «Спорт Плюс».

 

Холдинг ЮТВ, що належить на паритетних засадах Алішеру Усманову і «Медіа-1» Івана Тавріна, виявився єдиним з приватних телекомпаній, хто подав заявку не на всі свої канали, а тільки на один: на входження в мультиплекс претендує тільки кабельний «Муз ТВ», тоді як ефірні Ю і Disney конкурс проігнорували.

 

19-м за рахунком претендентом виявилося ТОВ «Мелодия». У реєстрі «Роскомнадзору» значаться чотири юрособи з такою назвою, які мають ліцензію на телерадіомовлення, в тому числі канал «21 +» та «Канал 5 +» із Чувашії.

 

Переможці цифрового конкурсу будуть визначені на засіданні Федеральної конкурсної комісії з телерадіомовлення 14 грудня.

 

За умовами конкурсу, претендувати на входження у другий мультиплекс можуть цілодобові телеканали, в ефірній сітці яких не менше 55% часу займають програми вітчизняного виробництва. Учасники конкурсу повинні бути зареєстровані в РФ і володіти універсальною ліцензією на теле-і радіомовлення, пише Lenta.ru.

 

Розмір конкурсного внеску склав 722 тис. рублів. Переможці повинні будуть заплатити одноразовий внесок в розмірі 36 млн 950 тис. рублів. Крім того, учасникам мультиплексу буде потрібно укласти договір на поширення сигналу з федеральним державним унітарним підприємством «Російська телевізійна радіомовна мережа» (РТРМ, оператор цифрового телебачення)) на 10 років, що обійдеться ще в 944 млн рублів.

 

У 2009 році були оголошені учасники першого цифрового мультиплексу, який створюється на бюджетні кошти. До нього увійшли вісім федеральний каналів: «Первый канал», «Россия-1», НТВ, «Пятый канал», «Россия-2», «Россия-К», «Россия-24», «Карусель», а також три радіомережі: «Вести ФМ», «Маяк» і «Радио России». Планується, що замість радіомереж два місця в мультиплексі займуть один регіональний телеканал і створюване зараз Громадське телебачення.

 

Перехід на цифрове мовлення має завершитися у 2015 році. Планується, що до 2016 року росіянам будуть доступні канали трьох цифрових мультиплексів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду