З «Экономических известий» звільнено частину журналістів

3 Грудня 2012
7272
3 Грудня 2012
20:05

З «Экономических известий» звільнено частину журналістів

7272
Відбувається кадрова оптимізація
З «Экономических известий» звільнено частину журналістів

З порталу Eizvestia.com («Экономические известия») звільнено частину журналістів. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив головний редактор Дмитро Горюнов. «Ніякої кризи чи скорочень немає, відбувається кадрова оптимізація», - сказав він.

 

Наприкінці минулого тижня з редакції, як уточнив пан Горюнов, пішли четверо людей. На порталі залишається працювати близько 16 осіб. Кадрові зміни не остаточні - процес триває. Людей звільняють не за скороченням, а «за згодою сторін». Але, за словами джерела ТК, звільнені  співробітники отримали компенсації. «Розходилися ми гарно, цивілізовано», - говорить джерело.

 

«Ми переглянули тематику, як що читають, подивилися, які теми треба посилити, від яких можна відмовлятися, наприклад, спорт і культуру в нас менше читали», - пояснює причини оптимізації головред.

 

Однак журналіст Реґіна Дацюк написала у Facebook, що розформовано відділ «Фінанси».

 

«Формулювання такого немає, просто пішло пару людей, у кожного свої причини. Розформуванням відділу це не можна назвати. Залишаються штатні співробітники, є люди, які нам на аутсорсі пишуть. Від фінансів ми не збираємося відмовлятися», - запевнив пан Горюнов.

 

Кадрові зміни почалися в «Экономических известиях» в липні після закриття газети і переходу видання в онлайн. Було звільнено частину співробітників, чия робота була пов'язана з випуском паперового видання. Після цього звільнилися «за згодою сторін» частина журналістів.

 

1 вересня планувався перезапуск і оновлення порталу, які так і не відбулися - їх відкладено на невизначений час. «Новий дизайн готується. Робота іде. Сподіваюся, що після Нового року перезапустимося», - говорить пан Горюнов.

 

Мова про закриття проекту Eizvestia.com не йде, уточнив головний редактор.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7272
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
UTC
4169 дн. тому
ЭИ почав розвалювати Іванцов. Він взагалі залишив після себе чимало руїн у медіа. Це результат діяльності випадкових людей на посадах. Мене дивує, що його знову кудись узяли начальником, адже він ще поховав і газету 24. Так і проживе все життя.
Вася
4170 дн. тому
Ну с людьми, по идее, должны были рассчитаться, зачем им лишний шум, оставшимся же еще работать. А вот от всяких интерфаксов и прочих "излишеств", как говорят, они отказались.
MiKkO
4170 дн. тому
Головне, щоб працівники, яких раптом попросили з корабля, отримали свій розрахунок. Всупереч нерідко поширеній у таких ситуаціях "практиці" структурної нервозності. Чистки а-ля оптимізація - неодмінно "не дуже" здорова атмосфера і, загалом, контрпродуктивне тло. Отже, зараз, з огляду на нещодавню "реструктуризацію", учасникам подій, щоб "зберегтися" як команда у своєму первинному сенсі, слід не втрачати внутрішніх зв'язків і, в жодному разі, не падати духом. Тобто все стандартно, ох HR)
аноним
4170 дн. тому
а откуда инфа, что ничего не было выплачено? если это правда, надо шум поднимать
Nfnmzyf
4170 дн. тому
Прекрасно приспособились: вместо того, чтобы официальнно сократить, выплатив все полагающиеся социальные выплаты, отдали копеечную зарплату и иди на все четыре стороны. Это оптимизация! Это сокращение без финансовых обязательств! А Горюнов расписался в своем непрофессионализме, как руководитель, потому что КАДРЫ РЕШАЮТ ВСЕ. Спасибо, за подарок конкурентам!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду