Фінальний проект розміру штрафів тримається в таємниці – скаржиться АППК

3 Грудня 2012
5377
3 Грудня 2012
15:40

Фінальний проект розміру штрафів тримається в таємниці – скаржиться АППК

5377
Асоціація продовжує публічну дискусію з Нацрадою
Фінальний проект розміру штрафів тримається в таємниці – скаржиться АППК

Фінальний проект розмірів штрафів значно відрізняється від того, який був опублікований Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення на офіційному сайті, а сам текст документу тримається в таємниці. Про це заявляє прес-служба Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК), продовжуючи свій публічний діалог з Нацрадою на сторінках «Детектор медіа».

 

АППК визнає, що Нацрадою була проведена як ніколи велика і тривала кампанія з громадського обговорення штрафів для індустрії, багато чого було враховано, за що асоціація вдячна Нацраді і насамперед ініціатору обговорення - заступнику голови Нацради Ларисі Мудрак.

 

«Однак результат важливіший за процес. А процес формування остаточного проекту розмірів штрафів перестав бути прозорим. Фінальний документ значно відрізняється від того, який було опубліковано Нацрадою», - заявляє прес-служба АППК.

 

В опублікованому проекті максимальний розмір штрафу для всіх видів діяльності було обмежено коефіцієнтом 0,4, що становило 40% від розміру ліцензійного збору для всіх видів діяльності сфери телерадіомовлення.

 

Проте з офіційної відповіді Держкомтелерадіо від 21.11.2012 АППК дізналася, що для загальнонаціональних і регіональних мовників розмір штрафу становитиме всього 10% від ліцензійного збору, для супутникового і місцевого мовлення - 25%, для провайдерів - 40% від збору.

 

Нацрада інформації про те, що для певної категорії суб'єктів господарювання максимальні штрафи в рази нижчі, ніж для інших, не спростувала. «Не вказано й представників громадськості, які це узгоджували. Не опубліковано тексту останньої редакції штрафів, який тримається в таємниці», - заявляють в АППК.

 

Пропозиція АППК, з якою вона неодноразово зверталася до різних державних органів, полягає в тому, щоб обмежити розмір штрафів для всіх видів діяльності 10% від ліцензійного збору. «З відповіді Держкомтелерадіо випливає, що максимальний штраф у 10% буде, але не для всіх. АППК вбачає в цьому дискримінацію певного сегменту ринку, який ми представляємо», - зазначають в асоціації, до складу якої входять дистрибутори, провайдери і супутникові канали*.

 

Нагадаємо, на думку Нацради, позиція АППК про штраф у розмірі не більше 10% від ліцензійного збору є абсолютно не прийнятною ні для індустрії, ні для регулятора.

 

* На сьогодні до АППК входять 7 дистрибуторських компаній, з якими працюють усі провайдери України, 2 супутникові платформи, 5 супутникових телеканалів, 8 регіональних провайдерів програмної послуги та одне об'єднання регіональних провайдерів «Донбастелемережа», до якого входять близько 18 провайдерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5377
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду