Крістіна Бердинських перемогла у міжнародному конкурсі «Репортери для репортерів»

2 Грудня 2012
4284
2 Грудня 2012
10:59

Крістіна Бердинських перемогла у міжнародному конкурсі «Репортери для репортерів»

4284
Крістіна Бердинських перемогла у міжнародному конкурсі «Репортери для репортерів»
Журналістка видання «Корреспондент» Крістіна Бердинських посіла перше місце у конкурсі для журналістів з країн Східного партнерства «Репортери для репортерів».
 
Друге місце у білоруських авторів фільму про смертну кару «Высшая мера» Юлії Хлащенкової та Сергія Ісакова. Третім лауреатом стала вірменська журналістка Маріанна Григорян за статтю про нелегальну вагітність та аборти Not studied but a matter of concern: Armenia sees a disturbing growth of self- induced abortions.
 
Вручення нагород пройшло 1 грудня у Варшаві. За умовами конкурсу, переможець конкурсу отримує 10 000 злотих і статуетку конкурсу, два інших лауреати - 5000 злотих.

 
До числа 12-ти фіналістів конкурсу увійшли матеріали кількох українських журналістів: Катерини Каплюк («Межигір'я-2 в лісах Київської області»), Ганни Бабинець та Дмитра Гнапа (серія текстів «Королі українського газу»); Ксенії Карпенко («Тіні народних слуг. Як охороняють вищих українських чиновників»); Сергія Лещенка («Австрійський бізнес Азарова»).

Нагадаємо, Сергій Лещенко став лауреатом конкурсу «Репортери для репортерів» минулого року із  за статтею-розслідуванням «Офшорний дах для Януковича та Клюєва»
 
Загалом цього року на конкурс було подано 325 робіт 142 авторів з Білорусі, України, Вірменії, Грузії, Азербайджану і Молдови. Як зазначають організатори з Fundacja Reporterów, традиційно переважав жанр журналістських розслідувань. 
 
Нагорода «Репортери для репортерів» створена польськими журналістами для ЗМІ з країн Східного Партнерства. Таким чином вони відзначають і підтримують колег: «Ми цінуємо тих, хто присвячує себе важкого ремеслу слідчих журналістів і публіцистів, описує ситуації, пов'язані з правами людини, стежить за тим, що творить влада і дотримується етики нашої професії.Тих, які як і засновники нашого Фонду вірять у те, що журналістика це не тільки професія, а й місія».
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду