detector.media
02.12.2012 10:59
Крістіна Бердинських перемогла у міжнародному конкурсі «Репортери для репортерів»
Журналістка видання «Корреспондент» Крістіна Бердинських посіла перше місце у конкурсі для журналістів з країн Східного партнерства «Репортери для репортерів».
 
Друге місце у білоруських авторів фільму про смертну кару «Высшая мера» Юлії Хлащенкової та Сергія Ісакова. Третім лауреатом стала вірменська журналістка Маріанна Григорян за статтю про нелегальну вагітність та аборти Not studied but a matter of concern: Armenia sees a disturbing growth of self- induced abortions.
 
Вручення нагород пройшло 1 грудня у Варшаві. За умовами конкурсу, переможець конкурсу отримує 10 000 злотих і статуетку конкурсу, два інших лауреати - 5000 злотих.

Бєрдінскіх відзначили за публікації «Вылечить малоимущих. Украинские властьимущие получают от государства тысячи долларов материальной помощи» та «Царская охота. Высшие чиновники получили в пользование огромные угодья на ЮБК».
 
До числа 12-ти фіналістів конкурсу увійшли матеріали кількох українських журналістів: Катерини Каплюк («Межигір'я-2 в лісах Київської області»), Ганни Бабинець та Дмитра Гнапа (серія текстів «Королі українського газу»); Ксенії Карпенко («Тіні народних слуг. Як охороняють вищих українських чиновників»); Сергія Лещенка («Австрійський бізнес Азарова»).

Нагадаємо, Сергій Лещенко став лауреатом конкурсу «Репортери для репортерів» минулого року із  за статтею-розслідуванням «Офшорний дах для Януковича та Клюєва»
 
Загалом цього року на конкурс було подано 325 робіт 142 авторів з Білорусі, України, Вірменії, Грузії, Азербайджану і Молдови. Як зазначають організатори з Fundacja Reporterów, традиційно переважав жанр журналістських розслідувань. 
 
Нагорода «Репортери для репортерів» створена польськими журналістами для ЗМІ з країн Східного Партнерства. Таким чином вони відзначають і підтримують колег: «Ми цінуємо тих, хто присвячує себе важкого ремеслу слідчих журналістів і публіцистів, описує ситуації, пов'язані з правами людини, стежить за тим, що творить влада і дотримується етики нашої професії.Тих, які як і засновники нашого Фонду вірять у те, що журналістика це не тільки професія, а й місія».
 
«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY