Охоронцю, який побив журналістів в супермаркеті «Сокіл» в Донецьку, присудили 150 годин громадських робіт

30 Листопада 2012
5820
30 Листопада 2012
12:40

Охоронцю, який побив журналістів в супермаркеті «Сокіл» в Донецьку, присудили 150 годин громадських робіт

5820
Обвинувачення висунуто й іншим двом охоронцям супермаркету
Охоронцю, який побив журналістів в супермаркеті «Сокіл» в Донецьку, присудили 150 годин громадських робіт

За результатами розслідування факту побиття працівників ЗМІ у донецькому торгівельному центрі «Сокіл» особи, які вчинили злочин, притягнуті до відповідальності. Про це комітету з оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, повідомили у Головному управлінні МВС України у Донецькій області.

 

Після інциденту з працівниками ЗМІ у торгівельному центрі «Сокіл» 23 січня 2012 року прокуратура Ленінського району Донецька порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Обвинувачення висунуто охоронцю супермаркету Є.Б. Мамедову 31 травня кримінальна справа була направлена до Ленінського районного суду для розгляду по суті. 15 листопада винесено обвинувальний вирок, згідно з яким Є.Б. Мамедова повністю визнано винним. Йому призначено покарання у вигляді 150 годин громадських робіт.

 

В окреме провадження виділена справа щодо потерпілих  С.С. Федорчука та А.В. Ломакіна. Обвинувачення висунуто іншим двом охоронцям супермаркету. 19 листопада кримінальна справа з обвинувальним висновком направлена до суду.

 

В окреме провадження виділено ще одну кримінальну справу щодо невстановленої особи, яка завдала тілесних ушкоджень А.В.Ломакіну.

 

Прес-секретар президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи Дарія Чепак  зазначила: «Цей випадок має стати застереженням щодо нецивілізованого ставлення охоронців супермаркетів та інших громадських закладів до журналістів».

 

Як писала «Детектор медіа», п'ятеро журналістів і громадських діячів, яким силою завадили проводити зйомку прострочених продуктів у донецькому супермаркеті «Сокіл» 23 січня 2012 року, наполягатимуть на тому, щоб прокуратура порушила ст. 171 Кримінального кодексу за перешкоджання професійній діяльності.

 

Нагадаємо, 23 січня в донецькому супермаркеті «Сокіл» охоронці побили журналістів за спробу зняти фото і відео простроченої продукції. Постраждали кореспондент «Українського тижня» Богдан Буткевич і фотограф цього видання Андрій Ломакін, а також журналіст Павло Колесник і громадський діяч Станіслав Федорчук.

 

Після закінчення дослідчої перевірки, з урахуванням оцінки усіх обставин події, прокурор Ленінського району Донецька 3 лютого порушив кримінальну справу за частиною другою 125-ї статті Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне пошкодження) тільки стосовно Павла Колесника. На заяви Буткевича, Колесника,  Федорчука, Ломакіна і Коробка з вимогою порушити ст. 171 ККУ, прокуратура відповідала, що не бачить підстав для порушення цієї статті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5820
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій
4169 дн. тому
Телекритико, 150 годин ВИПРАВНИХ чи ГРОМАДСЬКИХ робіт? Виправні роботи застосовуються на строк від шести до двадцяти чотирьох місяців (ч.1 ст. 57 КК). А ось громадські роботи вимірюються у годинах. Це різні покарання, не варто їх плутати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду