Суд допитав Юлію Мостову у справі щодо вбивства Георгія Гонгадзе

29 Листопада 2012
5407
29 Листопада 2012
18:28

Суд допитав Юлію Мостову у справі щодо вбивства Георгія Гонгадзе

5407
Суд допитав Юлію Мостову  у справі щодо вбивства Георгія Гонгадзе

Печерський суд Києва допитав головного редактора тижневика «Дзеркало тижня. Україна» Юлію Мостову у справі за обвинуваченням екс-генерала МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

 

За словами Валентини Теличенко,  під час допиту Юлія Мостова охарактеризувала особисті якості та журналістську діяльність Георгія Гонгадзе.

 

«Зрозуміло, що оскільки в обвинуваченні Олексія Пукача є пункт в) (вбивство у зв'язку з виконанням службових та громадських обов'язків Георгієм Гонгадзе), потрібно доводити, що вбивство пов'язане з журналістською діяльністю Георгія Гонгадзе. Саме ця ланка в обвинувальному висновку написана недбало, бо ж, як на мене, очевидним є намагання генпрокуратури приховати зв'язок вбивства з реальними замовниками. Я обов'язково інформуватиму громадськість про свою оцінку перебігу та результатів судового слідства у справі, хоч процес і закритий», - зазначила адвокат.

 

Також, як повідомила пані Теличенко, Юлія Мостова як близький друг Георгія могла підтвердити факт ведення незаконного зовнішнього відео-спостереження а також те, що журналіст звертався з цього  приводу до Генеральної прокуратури у липні 2000 року.

За її словами, наступне засідання суду у справі відбудеться 3 грудня об 11.00.

 

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Георгію Гонгадзе. Тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

 

Олексій Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста. В липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

 

Справа за обвинуваченням Олексія Пукача слухається в Печерському суді з квітня 2011 року

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду