Журналіст сам спровокував нецезурну лайку на свою адресу - гендиректор ДТРК «Крим» (ДОПОВНЕНО)

28 Листопада 2012
6998
28 Листопада 2012
19:37

Журналіст сам спровокував нецезурну лайку на свою адресу - гендиректор ДТРК «Крим» (ДОПОВНЕНО)

6998
Журналіст ДТРК «Крим» заперечує звинувачення у використанні скандального відео з депутатом для самопіару
Журналіст сам спровокував нецезурну лайку на свою адресу - гендиректор ДТРК «Крим» (ДОПОВНЕНО)

Гендиректор ДТРК «Крим» Степан Гулеватий вважає, що конфлікт між його підлеглим, редактором кримськотатарської редакції Шевкетом Ганієвим і депутатом кримського парламенту стався з вини журналіста.

 

Старший редактор Творчого об'єднання кримськотатарських програм телеканалу «Крим» Шевкет Ганієв сам спровокував конфлікт з депутатом від фракції «Регіони Криму» Олександром Мельником. Таку думку висловив гендиректор телекомпанії Степан Гулеватий, повідомляють «Коментарі» з посиланням на інтерв'ю, яке він дав виданню «Аргументы недели - Крым».

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», кримський депутат накинувся на редактора ДТРК «Крим» Шевкета Ганієва з нецензурною лайкою, погрозами та образами у відповідь на прохання говорити тихіше. Журналіст намагався зробити репортаж з фойє кримського парламенту і звернувся до депутата Олександра Мельника, який занадто голосно розмовляв по мобільному телефону. Подробиці інциденту було зафіксовано на відео.

 

Гендиректор ДТРК «Крим» Степан Гулеватий у відповідь на запитання, як він розцінює інцидент у кримському парламенті, зазначив: «Непрофесійна робота журналіста. Будь-яку людину можна вивести із себе, якщо постаратися, що в принципі і зробив журналіст. Може, і були некоректні висловлювання, але людина перебувала на робочому місці. От якби ви знаходились на робочому місці і вам хтось заважав, як би ви до цього поставилися?».

 

Пан Гулеватий розповів також, що зустрічався з депутатом Олександром Мельником для з'ясування подробиць інциденту. На запитання, чи справді депутат просив не допускати поширення відео, на якому зображений конфлікт, гендиректор відповів, що Олександр Мельник не звертався до нього з подібним проханням.

 

«Так, дійсно, я з ним зустрічався, але я йому сам подзвонив, бо хотів почути думку двох сторін. Я його попросив про зустріч, він приїхав, ми поспілкувалися. Але це я йому зателефонував, а не він мені», - підкреслив Гулеватий.

 

Він зазначив, що представлене Ганієвим відео інциденту показує конфлікт тільки з одного боку: «А ви вважаєте коректним вихоплювати шматки з відео і залишати ті, які показують ситуацію односторонньо? Недобросовісний журналіст може подати одну і ту ж інформацію по-різному, вихопити слова з контексту і шматки відео. Я вважаю, що це непрофесіоналізм і некоректність. Просто є люди, які постійно провокують конфлікти. Відкрийте інтернет і почитайте, хто постійно в центрі скандалів. Цей інцидент бачив Рефат Чубаров, і він не став на захист Ганієва при цьому. Бо, якщо б Ганієв сказав Чубарову "тихіше, я тут записую", я думаю, що, напевно, реакція була така ж. Тут непрофесіоналізм, ось і все».

 

«Детектор медіа» намагалась взяти коментар у старшого редактора Творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Шевкета Ганієва. Але його телефон не відповідав.

 

Після заяви Степана Гулеватого «Детектор медіа» взяла коментар у старшого редактора Творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Шевкета Ганієва. Він висловив свій жаль з приводу того, що гендиректор телерадіокомпанії не захищає своїх підлеглих у випадку відвертих нецензурних образ з боку представника влади.

 

«Очевидно, що керівник ДТРК не загалом не підтримує  стилю роботи нашої редакції, в даному конфлікті його хвилює лише питання отримання коштів з бюджету, - сказав редактор. - Після перегляду відео він зазначив, що неправі і журналісти, і депутат, але в коментарі ЗМІ вів мову лише про провину журналістів. Хочу підкреслити також, що розповсюджене відео не було змонтоване, а першими про скандал повідомили не ми, а колеги, які були свідками інциденту. Тож я абсолютно заперечую звинувачення у використанні скандального випадку як самопіару».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6998
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зеленый кружок
4183 дн. тому
А кто вообще сказал , что Гулеватый - журналист ? Гендиректор ОДТРК - должность номенклатурная и состоит в том, что бы быть смотрящим над организацией , ни палец о палец ни хрена не делая получать 5000 гривен. А в случае необходимости телефонным звонком предоставлять эфир местным князькам , ломая всю програму и насрав на труд своих подчиненных.И такой - в каждой из 26 ДТРК.Срок службы - до смены власти, максимум.Передаточное звено вобщем.
коллеги Шевкета Ганиева. НЕ ГУЛЕВАТОГО!
4184 дн. тому
Ндаааа... Господин Гулеватый, вам бы полы Мельнику после работы мыть. Языком. Уважаемый Шевкет Ганиев! Больше уверенности в своей правоте и своем ПРАВЕ находиться там, где вас пытался прижучить хамыдло с депутатским мандатом. Его слова "Ты забыл, где находишься" вообще рвет на части. Видимо, это ОН забыл ГДЕ находится, что несет, и как его действия по отношению к Вам, выполняющему редакционное задание журналисту- квалифицирует УПК Украины. Имейте с собой всегда текст Закона "О СМИ", в него такого бычару как Мельник всегда полезно ткнуть носом. Возьмите инфу о законодательных инициативах Мельника- просто интересно- а сколько и каких Законопроектов он инициировал к рассмотрению. Поинтересуйтесь посещаемостью депутатом Мельником парламентских заседаний, предайте это гласности. Глядишь- и попустится Мельник, перестанет понты колотить о своих "звонках по депутатским делам" из фойе. Таких надо учить, а то забываются. Афоризмы депутата Мельника насчет журналистов относились явно не к Вам, а к Вашему шефу Степану Гулеватому. Даже сложно определить, кто из них гаже и мельче: депутат со словарным запасом меньше, чем у Эллочки-людоедки и ухватками пахана-крышевателя сигаретных будок или человек, занимающий должность гендиректора ГТРК Крым с душонкой трусливой шестерки на подхват. Гоните его с должности, это не журналист, а ошпаренная дворняжка.
Nfnmzyf
4184 дн. тому
Позор Гулеватому! Как можно так тупо и задешево сдавать своих журналистов? И эти люди работают гендиректорами. Такие и нужны полностью бело-синему Крыму!
Багасловская
4184 дн. тому
Отважный Александр Мельник не побоялся поставить на место зарвавшегося журналиста. Обращает на себя внимание высокая культура языка, изысканность лексики депутата, а также богатство его мимики и утонченность жестикуляции. Спасибо за видео. Я получила глубокое удовлетворение.
феня
4184 дн. тому
Гуля, ты памперс не забыл поменять? Если твою жену изнасилуют ненароком-скажи, что она сама спровоцировала.
Лилия Климова
4184 дн. тому
Бесстыдно и тупо Гулеватый прогнулся перед Мельником-хамом. Так хочется усидеть в бюджетном кресле, что и слова не сказал в защиту журналиста, которого, если и можно в чем-то упрекнуть, то только в излишней покорности. Очень показательная история, но, думаю, не единственная, когда владельцы СМИ или гендиректоры госСМИ "сдают" своих журналистов в угоду местных князьков.
хехе
4185 дн. тому
Это просто позор, позор. Директор ТРК КРЫМ прогнулся под бандита Мельникова... ДА вы зайдите в интернет и почитайте о заслугах Мели!
Дмитро Іванов
4185 дн. тому
У цих майже 4 хвилинах відео зконцентровано просте і чітке ставлення усієї української влади до журналістів. Власне, таке саме як і до народу на вулиці - "ви ніхто і звати вас ніяк". А далі - тільки нецензурно російською. Те саме може не дослівно, але в голосі неодноразово ми чули і від Кучми. і від Ющенка, тепер чуємо від Януковича, Азарова та інших сподвижників аж до найменшого районного клерка. Коментар Гендиректора ДТРК «Крим» Гулеватого - відкритий переляк і неприховане бажання врятувати свою посаду та деяку частину тіла від керівного гніву. Так ницо і безславно здати свого підлеглого, якого фактично нема в чому звинуватити (хіба у цілком зрозумілій, але зайвій мякотілості перед абсолютним хамлом) - це треба вміти. Єдиний можливий висновок з цієї історії - усі існуючі журналістські організації, а також просто усі ми, колеги кримськотатарського журналіста, повинні використати усі доступні способи і методи, для того, щоб по-перше. зробити цю історію максимально відомою усій Україні, а по-друге дати зрозуміти, що подібне цинічне та неприховане хамство люди із почуттям власної гідності не дарують. Звичайно, загалом мова має йти не лише про журналістів - не дарувати владі її хамства та зневаги має будь-який громадянин. Але зрозуміло, що це поки нескоро - для початку приклад маємо показати ми, ті у кого відкритий канал спілкування із суспільством.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду