Нацрада оголосила попередження шести компаніям

8 Листопада 2012
8123
8 Листопада 2012
18:27

Нацрада оголосила попередження шести компаніям

8123
Серед них - «ФМ Галичина»
Нацрада оголосила попередження шести компаніям

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала санкцію «оголошення попередження» щодо шести компаній. Відповідні рішення регулятор прийняв на засіданні 7 листопада у зв'язку з порушенням умов ліцензій і чинного законодавства, повідомляє прес-служба.

 

Планова перевірка ТОВ «ТРК "Галичина"», м. Львів, призвела до санкції за такі порушення, як зменшення обсягу програм власного, національного виробництва і програм категорії «інше».

 

Під час перевірки ТОВ «ТРО "Ліга"», м. Чернігів, виявлено порушення умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Зокрема, компанією зменшено обсяг програм власного виробництва майже на три години, зменшено обсяг інформаційних передач і передач категорії «інше», збільшено обсяг науково-просвітницьких передач та фільмопоказу. Також зафіксовано ознаки порушення ч. 1 ст. 5 закону «Про рекламу»: у низці своїх програм мовник надавав інформацію про адресу й телефон спонсора.

 

Провайдеру програмної послуги ФОП Райський І.В., м. Мелітополь Запорізької області, оголошено попередження за те, що він ретранслює без дозволу Нацради 10 програм і не ретранслює 7 програм, передбачених ліцензією, має неадаптовані канали і порушує умови трансляції універсальної програмної послуги.

 

Редакції місцевого проводового радіомовлення «Радіо Турійськ», смт Турійськ Волинської області, оголошено попередження за те, що ліцензіат не веде діяльності.

 

КТ «Первомайський центр телевізійного мовлення «Телеком-1», м. Первомайськ Миколаївської області, оголошено попередження за порушення програмної концепції. Зокрема, зменшено частку програм власного виробництва та обсяг розважальних передач, збільшено обсяг інформаційних, культурно-мистецьких, дитячих передач і передач категорії «інше». Також зафіксовано ознаки порушення закону «Про рекламу»: компанія наводила в ефірі інформацію рекламного характеру про спонсорів, випускала рекламні ролики без чіткого відокремлення від інших передач, перевищила обсяг часу, відведений для реклами протягом кожної астрономічної години.

 

ВКП ТОВ фірми «Рубікон», м. Васильків Київської області отримало одразу два попередження - як провайдер і як кабельний мовник.

 

Як провайдеру оголошено попередження за те, що компанія транслювала в мережі 23 канали у цифровому й аналоговому форматах, хоча ліцензією передбачена робота лише в аналоговому форматі. Також не ретранслювалося 11 програм, передбачених ліцензією, натомість без дозволу велась ретрансляція 9 вітчизняних програм і 6 неадаптованих іноземних програм.

 

Як ліцензіату кабельного телебачення попередження оголошено за те, що компанія збільшила обсяг програм іноземного виробництва, розважальних передач і фільмопоказу, зменшила обсяг національного продукту, а програм власного виробництва, інформаційних, просвітницьких передач і передач категорії «інше» взагалі немає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду