Помер літредактор ICTV Федір Кириченко

8 Листопада 2012
8514
8 Листопада 2012
11:46

Помер літредактор ICTV Федір Кириченко

8514
Він озвучував серіал «Альф» і мультфільм «Вольтрон - оборонець Всесвіту»
Помер літредактор ICTV Федір Кириченко

7 листопада пішов з життя літературний редактор ICTV Федір Кириченко, який майже двадцять років пропрацював на цьому каналі.

 

Федір Кириченко починав трудову діяльність як актор. Після закінчення Київського інституту театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого долучився до Житомирського театру, згодом став актором Київської філармонії, театру «Водевіль», «Зоряного театру».

 

На ICTV пан Кириченко почав працювати з 1994 року. Був головним редактором каналу (1994-1999), далі два роки був головним редактором студії «Пілот».

 

Разом з ICTV починав опановувати методику озвучування та дублювання кіно та мультфільмів. Голосом Федора Кириченка говорять герої улюбленого мультсеріалу «Вольтрон - оборонець Всесвіту» та інші. Його голос звучить за кадром у фантастичному серіалі «Альф».

 

«Неперевершений літредактор, безвідмовний навіть тоді, коли вже мав купу текстів на вичитку. Інтелігентний, надзвичайно чемний. Людина великої доброти, великого серця», - пише про Федора Антоновича Кириченка прес-служба ICTV.

 

«Детектор медіа» висловлює співчуття рідним, близьким Федора Кириченка. Світла йому пам'ять.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8514
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4188 дн. тому
Земля пухом, Федоре! :(
Віктор 29
4188 дн. тому
І звісно ж ICTV нічого не покаже, з того, що озвучив пан Федір, земля йому пухом.
Док
4188 дн. тому
Вічна пам"ять майстрові, дійсно. Міг голосом вмить передати те, що інші не можуть годинами ефірного часу..
Хаачу в Мааскву
4188 дн. тому
Вічна пам'ять Вам, Маестро!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду