Мінсоцполітики звинуватило 5 канал в поширенні інформаційної «качки»

7 Листопада 2012
6508
7 Листопада 2012
12:45

Мінсоцполітики звинуватило 5 канал в поширенні інформаційної «качки»

6508
Департамент інформації Кабміну закликав ЗМІ дотримуватися журналістських стандартів
Мінсоцполітики звинуватило 5 канал в поширенні інформаційної «качки»

Міністерство соціальної політики звинуватило 5 канал в поширенні інформаційної «качки». Про це йдеться на «Урядовому порталі».

 

5-му каналу нагадали про сюжет у програмі «Час-Підсумки» за 5 листопада, у якому йдеться про позбавлення пенсіонерки з Одещини соціальної допомоги через відмову голосувати на парламентських виборах за Партію регіонів.

 

У міністерстві повідомили, що пенсіонерку ніхто соцзабезпечення не позбавляв. «З'ясувалося, що жінка разом із своїм чоловіком були взяті на облік територіального центру соціального обслуговування 19 вересня 2011 року. Їм надавалася допомога соціальними інспекторами у вигляді безкоштовних соціальних послуг за місцем проживання. Однак пізніше під час перевірки було встановлено, що жінка має двох повнолітніх дітей, а такі особи за законом не мають права на безкоштовні соціальні послуги на дому», - зазначали в міністерстві.

 

Відтак, 22 жовтня подружжя було знято з обліку як отримувачі безкоштовних послуг. За інформацією Головного управління праці та соціального обліку в Одеській області, натомість подружжю було запропоновано скористатися платними соціальними послугами. Адже саме таке передбачено законом щодо літніх людей, котрі мають працездатних повнолітніх дітей, які проживають окремо.

 

У Мінсоцполітики зауважили, що наказ про зняття з обліку подружжя датований 22 жовтня цього року, а вибори народних депутатів відбулися 28 жовтня. Отже, запевнили в міністерстві, жодної прив'язки до голосування ці дві події не можуть мати.

 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну закликав ЗМІ дотримуватися стандартів журналістики.

 

«Вкотре звертаємося до працівників ЗМІ з проханням дотримання стандартів журналістики, всебічного та об'єктивного подання інформації, перевірки даних, які готуються до оприлюднення, недопущення викривлення фактів», - заявили в департаменті.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар шеф-редактора 5-го каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6508
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду