ВАСУ на прохання Нацради оголосив відвід суддів, які розглядали справу щодо цифрового конкурсу

6 Листопада 2012
6539
6 Листопада 2012
17:47

ВАСУ на прохання Нацради оголосив відвід суддів, які розглядали справу щодо цифрового конкурсу

6539
ВАСУ на прохання Нацради оголосив відвід суддів, які розглядали справу щодо цифрового конкурсу

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) в справі щодо оскарження результатів цифрового конкурсу на місця в загальнонаціональних цифрових мультиплексах задовольнив клопотання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо відводу колегії суддів, які мали розглядати справу. Про це «Детектор медіа» повідомив представник каналу ТВі Юрій Крайняк (керівний партнер юридичної компанії Jurimex).

 

За його словами, представники регулятора мотивували своє клопотання тим, що ця ж колегія суддів розглядала так звану частотну справу у 2011 році, де низка телеканалів оскаржувала визначення переможців конкурсу на аналогові частоти. Суддею-доповідачем в обох випадках була Олена Калашнікова.

 

Тепер судді мають передати справу на розгляд іншій колегії.

 

Нагадаємо, 12 січня Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у повному обсязі в задоволенні позовних вимог телеканалів «Малятко-ТВ», ТВі, ТВinfo, «ТВі-Культура», і ТРК «Ера», що оскаржують результати цифрового конкурсу. Суд першої інстанції майже повністю погодився з аргументами відповідача - Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а твердження позивачів щодо порушень регулятором низки законів до уваги не взяв.

 

17 квітня Київський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення першої інстанції. Телеканали подали касаційну скаргу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6539
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду