У цифровій версії Першого національного «Шустер live» виходить у запису. НТКУ обіцяє синхронізувати мовлення з 9 листопада

6 Листопада 2012
5638
6 Листопада 2012
14:01

У цифровій версії Першого національного «Шустер live» виходить у запису. НТКУ обіцяє синхронізувати мовлення з 9 листопада

5638
У цифровій версії Першого національного «Шустер live» виходить у запису. НТКУ обіцяє синхронізувати мовлення з 9 листопада

2 листопада у цифровій версії Першого національного, що транслюється в мережі компанії «Зеонбуд», була відсутня програма «Шустер live», яка в цей час ішла в прямому ефірі в аналоговій та супутниковій версіях Першого національного і в міжнародній супутниковій версії «Перший Ukraine». Замість «Шустер live» у цифровій версії транслювалася, зокрема, програма з ведучою Світланою Леонтьєвою, повідомляють глядачі Першого.

 

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф підтвердив «Телекритиці», що в цифровій мережі транслюється окрема версія Першого національного, яка поки що не синхронізована з аналоговою. Тож випуск «Шустер live» замість п'ятниці транслювався в суботу, 3 листопада, о 21:40.

 

«Забезпечення повної синхронізації ефірів Першого національного для аналогового і цифрового мовлення було одним з головних і найбільш складних завдань, які вирішувалися НТКУ в рамках впровадження цифрового телебачення впродовж 2012 року. Складність цього завдання пояснюється складним процесом програмування ефіру для цифрової версії», - сказав пан Бенкендорф.

 

За його словами, через суттєву відмінність в ліцензійних обсягах мовлення обох версій телеканалу (18,7 годин для аналогової версії і 24 години для цифрової версії) та необхідність адаптації рекламних блоків (цифрова трансляція оплачується на 100% за державним замовленням, тож у ній не може бути реклами) НТКУ мала розробити комплексне технічне і організаційне рішення для одночасної трансляції програм в ефірі обох каналів.

 

«Більше того, для забезпечення цифрового мовлення була введена в експлуатацію окрема сучасна ефірна апаратна, через що НТКУ мала забезпечити не тільки одночасну роботу двох апаратних комплексів, але й професійну підготовку співробітників, які мали опікуватися мовленням цифрової версії Першого національного», - повідомив гендиректор НТКУ.

 

Єгор Бенкендорф запевняє, що на сьогодні всі завдання, пов'язані з функціонуванням цифрової версії телеканалу, фактично вирішені, і повна синхронізація аналогової і цифрової версій Першого національного буде забезпечена з 1 січня 2013 року.

 

Водночас пан Бенкендорф повідомив, що НТКУ знайшла можливість для одночасної трансляції програми «Шустер live» в ефірі обох версій Першого національного. Орієнтовно, уже з 9 листопада ця програма буде транслюватися одночасно як в аналоговій, так і в цифровій версіях телеканалу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5638
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
знайка
4193 дн. тому
А чём трудности ? Валера Вергелесов сможет скрутить нужные проводки и отдать сигнал в нужном направлении !!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду