З початку року у світі вбито понад 100 журналістів – Міжнародна федерація журналістів

30 Жовтня 2012
3725
30 Жовтня 2012
13:14

З початку року у світі вбито понад 100 журналістів – Міжнародна федерація журналістів

3725
З початку року у світі вбито понад 100 журналістів – Міжнародна федерація журналістів

З початку 2012 року у світі було вбито понад 100 журналістів, які виконували свій професійний обов'язок. Саме такі дані оприлюднила 29 жовтня у Нюрнберзі Міжнародна федерація журналістів (Іnternational Federation of Journalist, IFJ) - найбільша у світі організація працівників засобів масової інформації, повідомляє IТАР-ТАСС.

 

Найнебезпечнішою країною для репортерської роботи було названо Сомалійську Республіку, де в цьому році позбавлено життя вже 16 журналістів. Згідно з доповіддю IFJ, число працівників ЗМІ, які загинули при виконанні своїх професійних обов'язків, з кожним роком зростає. Ще у 2010 році по всьому світу було вбито 94 журналісти, у 2011 році - вже 106.

 

«У боротьбі за свободу висловлення думки гине дуже багато журналістів. Це скандал, коли багато урядів, не вживаючи ніяких дій, спостерігають, як працівники ЗМІ стають жертвами насильства», - говорить керівник федерації Джим Бумела.

 

Також пан Бумела підкреслює, що свобода слова - невід'ємне право людини, однак, на його думку, «деяким не подобається те, про що повідомляють журналісти».

 

Згідно з даними, представленими IFJ, серед найбільш «ненадійних» регіонів для репортерів є також Близький Схід і країни арабського світу, де в цілому загинули 32 журналісти. В Іраку, Пакистані та Мексиці позбавлені життя в кожному випадку по 11 чоловік, зайнятих у галузі ЗМІ.

 

Міжнародна федерація журналістів об'єднує близько 500 журналістів із понад 100 країн світу. Штаб-квартира організації знаходиться в Брюсселі.

 

Аліса Хамчич, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду