detector.media
30.10.2012 13:14
З початку року у світі вбито понад 100 журналістів – Міжнародна федерація журналістів

З початку 2012 року у світі було вбито понад 100 журналістів, які виконували свій професійний обов'язок. Саме такі дані оприлюднила 29 жовтня у Нюрнберзі Міжнародна федерація журналістів (Іnternational Federation of Journalist, IFJ) - найбільша у світі організація працівників засобів масової інформації, повідомляє IТАР-ТАСС.

 

Найнебезпечнішою країною для репортерської роботи було названо Сомалійську Республіку, де в цьому році позбавлено життя вже 16 журналістів. Згідно з доповіддю IFJ, число працівників ЗМІ, які загинули при виконанні своїх професійних обов'язків, з кожним роком зростає. Ще у 2010 році по всьому світу було вбито 94 журналісти, у 2011 році - вже 106.

 

«У боротьбі за свободу висловлення думки гине дуже багато журналістів. Це скандал, коли багато урядів, не вживаючи ніяких дій, спостерігають, як працівники ЗМІ стають жертвами насильства», - говорить керівник федерації Джим Бумела.

 

Також пан Бумела підкреслює, що свобода слова - невід'ємне право людини, однак, на його думку, «деяким не подобається те, про що повідомляють журналісти».

 

Згідно з даними, представленими IFJ, серед найбільш «ненадійних» регіонів для репортерів є також Близький Схід і країни арабського світу, де в цілому загинули 32 журналісти. В Іраку, Пакистані та Мексиці позбавлені життя в кожному випадку по 11 чоловік, зайнятих у галузі ЗМІ.

 

Міжнародна федерація журналістів об'єднує близько 500 журналістів із понад 100 країн світу. Штаб-квартира організації знаходиться в Брюсселі.

 

Аліса Хамчич, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY