Профспілка закликає Януковича захистити журналіста від свавілля місцевого регіонала

24 Жовтня 2012
4802
24 Жовтня 2012
13:47

Профспілка закликає Януковича захистити журналіста від свавілля місцевого регіонала

4802
На журналіста Олега Подебрія було скоєно напад за те, що він розслідував підкуп виборців
Профспілка закликає Януковича захистити журналіста від свавілля місцевого регіонала

Представники Ужгородської міської організації НМПУ оприлюднили звернення до президента Віктора Януковича, в якому закликають його захистити місцевих журналістів та жителів селища Середнє Ужгородського району від беззаконня і свавілля з боку представника Партії регіонів. Про це йдеться на сайті НМПУ.

 

«Наше звернення - спроба донести до Вас вкрай критичну ситуацію, що склалася із свободою слова в нашому регіоні. 22 жовтня 2012 року на журналіста Подебрія Олега Ігоровича, який виконував редакційне завдання закарпатської обласної газети "РІО" в селищі Середнє Ужгородського району було скоєно напад. Журналіст у рамках редакційного завдання проводив розслідування стосовно підкупу виборців, який, за попередньою інформацією, централізовано здійснює голова даного селища Емеріх Крицькій», - пишуть представники НМПУ.

 

За словами журналістів, Олег Подебрій звернувся в селищну раду смт. Середнє за коментарем голови села, протягом години спілкувався з селянами різних соціальних груп на предмет підкупу. «У приватних розмовах більшість опитаних селян підтвердили отримання грошей у розмірі 200 гривень за один голос на сім'ю на користь кандидата від Партії регіонів по 68-му мажоритарному окрузі Василя Ковача. З розмов із жителями селища журналіст зробив висновок, що люди залякані тим, що на території сільської ради під керівництвом голови села діє угруповання, яке чинить тиск у вигляді погроз фізичною розправою», - йдеться у зверненні.

 

Того ж дня на журналіста Олега Подебрія близько 19.00 було скоєно напад. Невідомі особи потрощили автомобіль, на якому пересувався журналіст. Сам він уник фізичної розправи тільки випадково. Про інцидент було повідомлено міліцію, написано заяву, зазначають профспілчани.

 

«Шановний пане Президенте, вважаємо, що наведені вище факти свідчать про утиски свободи слова та права на журналістську діяльність, а також суперечать задекларованими Вами принципам демократії та дискредитують владу в цілому та Партію регіонів зокрема. Вибори завершаться менше, ніж за тиждень і незалежно від їх результатів в селі Середньому Закарпатської області під прикриттям селищної ради сформована територія беззаконня. У зв'язку з цим ми, журналісти Закарпаття, що нижче підписалися, звертаємося до Вас із проханням захистити кількатисячну громаду селища Середнє від беззаконня і свавілля з боку вашого однопартійця», - закликали президента журналісти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду