У міліції запевняють, що допит шеф-редактора «Аверсу» безпосередньо стосувалися розслідування справи

17 Жовтня 2012
5615
17 Жовтня 2012
17:40

У міліції запевняють, що допит шеф-редактора «Аверсу» безпосередньо стосувалися розслідування справи

5615
У міліції запевняють, що допит шеф-редактора «Аверсу» безпосередньо стосувалися розслідування справи

Шеф-редактора ТРК «Аверс» Наталію Московку викликали для дачі свідчень у слідче управління УМВС України у Волинській області через те що у ході досудового слідства виникла така потреба. Про це «Детектор медіа» сказали у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України у Волинській області.

 

Також у волинській міліції запевняють, що шеф-редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева викликали на допит через те що, як встановило слідство, події, які мали місце 13.09 (хуліганські дії в офісі кандидата в народні депутати Олени Голєвої) та 29.08 (мітинг під стінами облдержадміністрації) були організовані одними й тими ж людьми.

 

«Оскільки Луцьким міськрайонним судом Волинської області Андрія Лева притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 185-1 КУпАП як активного учасника подій 29.08.2012 року відповідно були усі підстави вважати, що він причетний і до подій, що відбулися 13.09.2012 р.», - йдеться у повідомленні.

 

Окрім цього у міліції запевняють, що усі запитання поставлені Наталії Московці під час допиту безпосередньо стосувалися розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом хуліганських дій в офісі Олени Голєвої: «Органи досудового слідства вправі ставити ті питання, які вважають за необхідне з метою всебічного, повного і об'єктивного з'ясування всіх обставин подій, що розслідуються. Допит пані Московки проводив інший слідчий, а не той, що запрошував, оскільки у справі створена слідчо-оперативна група з кількох слідчих, у тому числі й слідчого, який проводив допит. Щодо приходу у слідче управління УМВС України у Волинській області Олени Голєвої: пані Голєва перебувала у слідчому управлінні у зв'язку з тим, що проводився її додатковий допит».

 

Оскільки у справі проводиться досудове слідство, деталі розслідування наразі не розголошуються.

 

Нагадаємо, Наталія Московка у коментарі «Детектор медіа» висловила обурення ходом допиту в обласному управлінні МВС України у Волинській області, який вона вважає втручанням у роботу телекомпанії та журналістів. Також вона наголошувала, що допит не стосувався ходу справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5615
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VasilisaNEW
4209 дн. тому
Якась дивна ситуація виникла у Луцьку: накивають одне на одного. А хто винний?
Владимир3
4210 дн. тому
Створюється враження, що журналістка добре знає процедуру розслідування, а правоохоронці специфіку телевізійної справи. А може кожен би займався своїм?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду