Посол ЄС: свобода самовираження на YouTube не одне й те саме, що доступ до ЗМІ

16 Жовтня 2012
6535
16 Жовтня 2012
14:27

Посол ЄС: свобода самовираження на YouTube не одне й те саме, що доступ до ЗМІ

6535
Посол ЄС: свобода самовираження на YouTube не одне й те саме, що доступ до ЗМІ

Посол ЄС в Україні Ян Томбінські заявив, що не бачить в Україні цензуру, однак звертає увагу на обмежений доступ до державного телебачення. Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє «Українська правда».

 

«З того, що я побачив, я можу сказати, що в Україні немає цензури і є повна свобода самовираження, - зазначив пан посол. - Однак наскільки кожен громадянин має можливість вільно самовиражатися? Звичайно, ви можете говорити все, що завгодно на Youtube. Але це не одне й те ж саме, що можливість доступу до державного телебачення чи деяких інших ЗМІ».

 

Ян Томбінські наголосив, що телебачення має доступ до кожного громадянина.

 

«Телебачення має використовуватись як один з основних засобів, щоб навчати громадян, створювати громадян. А ми спостерігаємо за ситуацією, коли ЗМІ зосереджуються на тому, щоб створювати виборців і на тому, щоб впливати на виборців, щоб вони зробили позитивний вибір на користь власників ЗМІ», - додав пан Томбінськи.

 

Він також додав, що після виборів буде оцінено, «до якої міри доступ чи відсутність доступу до ЗМІ вплинули на результати виборів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду