Федір Бондарчук став головою ради директорів «Ленфільму»

15 Жовтня 2012
5499
15 Жовтня 2012
16:09

Федір Бондарчук став головою ради директорів «Ленфільму»

5499
Гендиректором став колишній голова ради директорів Едуард Пічугін
Федір Бондарчук став головою ради директорів «Ленфільму»

Російське Федеральне агентство з управління державним майном («Росмайно») затвердило новий склад керівництва кіностудії «Ленфільм». Розпорядження «Про рішеннях позачергових загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства "Кіностудія "Ленфільм"», на підставі відповідної пропозиції Міністерства культури, підписав заступник керівника «Росмайна» Дмитро Пристанськов, повідомляє сайт «Росмайна».

 

Головою ради директорів ВАТ «Кіностудія "Ленфільм"» затверджено кінорежисера Федора Бондарчука. До оновленого складу ради директорів також увійшли: кінорежисери Олександр Сокуров і Олексій Герман-молодший, продюсер Сергій Сельянов, заступник керівника «Росмайна» Дмитро Пристанськов, заступник Міністра культури РФ Іван Демидов, радник Міністра культури РФ Андрій Аристархов. Генеральним директором ВАТ «Кіностудія "Ленфільм"»обрано Едуарда Пічугіна.

 

«Головне завдання, яке ми поставили перед собою, - перетворити наш "Ленфільм" на студійний комплекс, який відповідатиме сучасним вимогам кіноіндустрії. Це має бути сучасний майданчик з оновленим обладнанням, необхідною інфраструктурою. По суті ми говоримо про те, щоб повернути "Ленфільму" статус однієї з головних кіностудій країни», - прокоментував прийняте рішення агентству РІА «Новости» Дмитро Пристанськов.

 

За інформацією видання Kommersant.ru, Едуард Пічугін, який став гендиректором кіностудії, раніше обіймав посаду голови ради директорів «Ленфільму». Пан Пічугін є засновником федеральних кіномереж «Кронверк Сінема» і «Кіно Сіті», а також керівником федерального проекту партії «Єдина Росія» «Кіноклуб: культура, освіта, комунікації».

 

Кінорежисер Федір Бондарчук, який очолив раду директорів «Ленфільму», є членом партії «Єдина Росія», і його кандидатуру на посаду просувало Міністерство культури РФ.

 

Призначення Федора Бондарчука стало підсумком суперництва двох концепцій розвитку «Ленфільму». Перша належала Андрію Сігле, продюсеру Олександра Сокурова, і члену робочої групи громадської ради кіностудії «Ленфільм» Максиму Пахомову, друга - Едуарду Пічугіну і члену громадської ради кіностудії, режисеру Сергію Снєжкіну.

 

Дві концепції розвитку практично нічим суттєвим не відрізнялися: обидві пропонували реконструкцію «Ленфільму» за рахунок бюджету, створення при студії продюсерського центру і, зрештою, відродження кіновиробництва в Санкт-Петербурзі. Однак концепція Андрія Сігле і Максима Пахомова робила акцент на розвитку авторського кінематографу і збереженні традицій, а проект Пічугіна-Снєжкіна передбачав розвиток продюсерського напрямку і створення більш масових фільмів. Саме другу концепцію підтримало Міністерство культури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5499
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду