Лише 3,5% українців готові протестувати проти згортання демократії, 1,2% – проти закриття прогресивних ЗМІ (соцопитування)

10 Жовтня 2012
3404
10 Жовтня 2012
18:03

Лише 3,5% українців готові протестувати проти згортання демократії, 1,2% – проти закриття прогресивних ЗМІ (соцопитування)

3404
Майже три чверті українців вважають неможливими масові протести у разі погіршення життя в країні або на захист своїх прав
Лише 3,5% українців готові протестувати проти згортання демократії, 1,2% – проти закриття прогресивних ЗМІ (соцопитування)

Лише 3,5% громадян готові вийти на вулиці захищати демократію. Якщо закриють прогресивний телеканал або газету з протестами готові виступити 1,2% громадян, якщо влада буде переслідувати близьких людям по духу політиків - 2,1% громадян.

 

Про це свідчить соцопитування*, проведене фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє DT.ua.

 

Згідно з даними дослідження, хоча 49,8% респондентів і вважають, що політична ситуація в Україні є напруженою, 50,5% відзначають, що жити важко, але терпіти можна (33,5% вважають, що терпіти вже неможливо). Тільки 28,8% громадян переконують себе в тому, що вибори дозволять поліпшити ситуацію, а майже половина (48,3%) впевнені в тому, що вибори нічого не змінять. 7,2% вважають, що вибори лише погіршать ситуацію.

 

Малоймовірними і взагалі неможливими вважають масові виступи з протестами у разі погіршення життя або на захист своїх прав у себе за місцем проживання 73,2% респондентів. Упевнені, що вони будуть, 2,3% опитаних. Взяли б участь у таких акціях всього 21,2% громадян.

 

Головними проблемами, через які люди вийшли б на протест, стали проблеми виживання: різке падіння рівня життя (24,3%), невиплата зарплат і пенсій (21,9%), різке підвищення цін (15%). До того ж ніщо не змусить 45,3% громадян вийти на вулиці з протестом. Проти згортання демократії готові виступити всього 3,5% громадян, якщо закриють прогресивний телеканал або газету - 1,2% громадян, якщо влада буде переслідувати близьких людям по духу політиків - 2,1% громадян.

 

* Всеукраїнське соціологічне дослідження «Думки і погляди населення України: Еxit-poll-2012» було проведено з 18 вересня по 4 жовтня 2012 фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3404
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду