Віце-президент ЮНЕСКО: Соціальні мережі обійшли цензуру

8 Жовтня 2012
5782
8 Жовтня 2012
10:29

Віце-президент ЮНЕСКО: Соціальні мережі обійшли цензуру

5782
Але водночас у них зникають відмінності між інформацією та пропагандою
Віце-президент ЮНЕСКО: Соціальні мережі обійшли цензуру

Віце-президент ЮНЕСКО Метце-Мангольд Верен вважає, що соціальні мережі створили альтернативу громадській думці, вони обійшли будь-яку цензуру, але разом з тим, останнім часом, у них зникають відмінності між інформацією та пропагандою. Про це він сказав на 10-му Родоському форумі «Діалог цивілізацій», який відбувся на початку жовтня на о. Родос (Греція), повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України.

 

Однією з ключових тем, що викликала дискусію на форумі, стала тема «Формування нового мережевого суспільства: нові цивілізаційні виклики». Учасники форуму  констатували, що цифрові ЗМІ вже можна назвати базовим культурним інститутом глобальної електронної цивілізації, який наразі формується. Вони стали фактором, який безпосередньо формує соціальну реальність.

 

«У цифровому світі є дві основні проблеми - це питання відповідності етичним нормам контенту, що розміщується в мережі і вирішення проблеми його монетизації», - зазначив голова НСЖУ Олег Наливайко. На його думку, потрібно припинити загальносвітові дискусії щодо того чи є блогер  журналістом, і ширше залучати інтернет-авторів до професійних спілок з їх діючими кодексами журналістської етики. Він вважає, що це дозволить підвищити професійні стандарти, відповідальність дописувачів і якість журналістики в цілому.

 

У форумі взяли участь 540 політиків, економістів, науковців та журналістів  з 63-х країн світу.  Серед головних тем дискусій були: хід соціально-політичних трансформацій у світі, глобалізм та справедливість, екологічні виклики, проблеми пов'язані з міграцією на планеті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду