Наливайко: На ринку преси не криза, а нові реалії

18 Серпня 2012
8150
18 Серпня 2012
11:11

Наливайко: На ринку преси не криза, а нові реалії

8150
Голова НСЖУ проаналізував підсумки передплатної кампанії на друге півріччя 2012-го року
Наливайко: На ринку преси не криза, а нові реалії
Голова Національної спілки журналістів України Олег Наливайко вважає, теза щодо кризи у медійній галузі вже не актуальна. Про це він сказав під час виступу перед учасниками пленуму НСЖУ у Полтаві.
 
 
Такий висновок пан Наливайко зробив на основі підсумків передплатної кампанії на друге півріччя 2012-го року. Зокрема, він відзначив: «Всього станом на 01 липня 2012 року передплачено 17 мільйонів 577 тисяч примірників періодичних видань, що складає 100,09 % у порівнянні до першого півріччя. Майже на тому ж рівні залишились видання всеукраїнського розповсюдження, на 18% зменшились наклади видань інших країн, натомість місцеві видання зросли на 2%. Насиченість періодичними виданнями на одного громадянина України склала 0,39%, а на одну сім’ю - 1,16%».
 

Ця статистика, на думку голови НСЖУ, свідчить про те, що значних злетів або падінь на ринку друкованих видань не відбуватиметься. «Час припинити розмови про кризу у медійній галузі. Це не криза, а нові реалії, і саме в них нам ще довго працювати», - сказав Олег Наливайко.
 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду