Фільм Цаплієнка висунули на Шевченківську премію

27 Вересня 2012
7734
27 Вересня 2012
11:08

Фільм Цаплієнка висунули на Шевченківську премію

7734
«Місто, яке зрадили»
Фільм Цаплієнка висунули на Шевченківську премію

Фільм Андрія Цаплієнка «Місто, яке зрадили» висунули на отримання у наступному році Національної премії України імені Тараса Шевченка. Ініціатором пропозиції виступив Державний комітет телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба «Інтера».

 

Стрічку «Місто, яке зрадили» буде представлено ​​в номінації «Публіцистика і журналістика».

Рішення про представлення фільму на здобуття премії було прийнято на засіданні Комітету 25 вересня.

Публіцистичний документальний фільм «Місто, яке зрадили» присвячений 65-й річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників і розповідає про період окупації української столиці.

 

Нагадаємо, прем'єра стрічки «Місто, яке зрадили» відбулася 6 листопада 2008 на каналі «Інтер».


Автор фільму - Андрій Цаплієнко, міжнародний оглядач телеканалу «Інтер». Працює на телебаченні з 1989 року, в журналістиці - вже двадцять років. З 1999 по 2005 працював над проектом «N-ний кілометр». У 2002 році Україна побачила новий проект Андрія Цаплієнка «На лінії вогню». Навесні 2005 в ефір вийшов «Спецкорр». У 2011 і 2012 роках розробив і реалізував телевізійну версію перегонів «Україна Трофі». А з 2010 три роки поспіль брав участь в гонках «Дакар» у складі української команди, був автором ідеї відтворення національної технології подібних зйомок. У минулому році Андрію Цаплієнку було присвоєно почесне звання «Заслужений журналіст України».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7734
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду