detector.media
27.09.2012 11:08
Фільм Цаплієнка висунули на Шевченківську премію
Фільм Цаплієнка висунули на Шевченківську премію
«Місто, яке зрадили»

Фільм Андрія Цаплієнка «Місто, яке зрадили» висунули на отримання у наступному році Національної премії України імені Тараса Шевченка. Ініціатором пропозиції виступив Державний комітет телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба «Інтера».

 

Стрічку «Місто, яке зрадили» буде представлено ​​в номінації «Публіцистика і журналістика».

Рішення про представлення фільму на здобуття премії було прийнято на засіданні Комітету 25 вересня.

Публіцистичний документальний фільм «Місто, яке зрадили» присвячений 65-й річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників і розповідає про період окупації української столиці.

 

Нагадаємо, прем'єра стрічки «Місто, яке зрадили» відбулася 6 листопада 2008 на каналі «Інтер».


Автор фільму - Андрій Цаплієнко, міжнародний оглядач телеканалу «Інтер». Працює на телебаченні з 1989 року, в журналістиці - вже двадцять років. З 1999 по 2005 працював над проектом «N-ний кілометр». У 2002 році Україна побачила новий проект Андрія Цаплієнка «На лінії вогню». Навесні 2005 в ефір вийшов «Спецкорр». У 2011 і 2012 роках розробив і реалізував телевізійну версію перегонів «Україна Трофі». А з 2010 три роки поспіль брав участь в гонках «Дакар» у складі української команди, був автором ідеї відтворення національної технології подібних зйомок. У минулому році Андрію Цаплієнку було присвоєно почесне звання «Заслужений журналіст України».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY