«Книжкова полиця»: перезавантаження

22 Вересня 2006
11585
22 Вересня 2006
13:41

«Книжкова полиця»: перезавантаження

11585
За визнанням голови правління ГО «Українська Медіа Спілка» Андрія Дашка, «Книжкова полиця» є унікальною передачею, і серед книжкових програм регіональних телекомпаній їй немає рівних за структурою і масштабом охоплення тем.
«Книжкова полиця»: перезавантаження

Два роки тому, перебуваючи у Кривому Розі, президент Національного Форуму видавців у Львові Олександра Коваль назвала телепрограму ТРК «Рудана» «Книжкова полиця» криворізьким феноменом. Певно, вона мала на увазі, що більше ніде в Україні не виходить подібна передача і, мабуть, натякала на її достатньо високий рівень. Тоді зясувати цього не вдалося, аж от тепер крапки над «і» поставлено.

 

Цьогоріч творча група «Книжкової полиці» взяла участь в одному з титульних заходів Форуму видавців — Медіа клубі «ТРК». Криворіжці прибули туди на запрошення громадського об’єднання «Українська Медіа Спілка» та журналу «Телерадіокур’єр». Головна тема цієї зустрічі авторів, книговидавців та представників засобів масової інформації формулювалася як гасло: «Українські медіа — за українську книгу!», а суть розмови зводилася до з’ясування, хто і що має зробити одне для одного на користь усіх.


В межах заходу відбувся перегляд телепродукції з книжкової тематики: рекламних роликів про книжки і авторів, сюжетів з інформаційних та культурних програм, а також фрагментів спеціальних книжкових телепроектів. Останніх на Медіа клубі було представлено аж два: півгодинна криворізька «Книжкова полиця» та десятихвилинна «Літера» запорізької ТРК «Апекс».

 

Після перегляду всього названого і прем’єрного показу відеороликів про українських письменників Павла Загребельного, Марини та Сергія Дяченків, Іздрика, Любка Дереша та Леся Подерев’янського, які від минулої суботи можна бачити на Першому національному, почалася власне дискусія. Вона точилася головно навколо того, хто кому і що має, хоче і буде давати, аби виграв наш читач-глядач-покупець. Часом розмова зводилася до взаємних звинувачень видавців і журналістів і заходила у глухий кут, інколи присутні замість шукати варіантів співпраці запекло обговорювали згадані ролики УТ-1. І трохи сумно згадувати, що з провідних телеканалів, які мають найбільший вплив на пересічного українця, прибув аж один представник — керівник відділу спецпроектів Першого національного Галина Якимчук.

 

Але загалом зустріч вдалася — судити про це можна і з того, як довго не розходилися після її закінчення видавці і журналісти, обмінюючись координатами, і з того, скільки пролунало слушних думок щодо поєднання книжок і ТБ. Хтозна як в інших, а у творчої групи «Книжкової полиці» після Медіа клубу виросли нові крила.

 

До речі, за визнанням голови правління ГО «Українська Медіа Спілка» Андрія Дашка, «Книжкова полиця» є унікальною передачею, і серед книжкових програм регіональних телекомпаній їй немає рівних за структурою і масштабом охоплення тем. Зауважмо, що на Медіа клуб було запропоновано «Полицю» трирічної давності, а з жовтня програму планується випускати в оновленому форматі. Яким він буде? На це запитання авторка програми Ольга ХВОСТОВА наразі відповідає лаконічно: незабаром усе побачите. Тож криворізьким книгоманам нічого іншого не залишається, як слідкувати за програмою. І тішитися думкою, що тільки в їхньому регіоні є така розкіш — щотижнева спеціалізована програма про книжки та їхніх авторів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вестник Кривбасса
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11585
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду