У Маріуполі напали на журналіста, перешкоджаючи йому знімати ДТП (ФОТО)

20 Вересня 2012
5308
20 Вересня 2012
17:29

У Маріуполі напали на журналіста, перешкоджаючи йому знімати ДТП (ФОТО)

5308
Журналіст із високим тиском опинився в лікарні
У Маріуполі напали на журналіста, перешкоджаючи йому знімати ДТП (ФОТО)

19 вересня в Маріуполі декілька чоловіків застосували силу до журналіста Миколи Рябченка (на фото), який намагався здійснити фотозйомку дорожньо-транспортної пригоди. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив особисто пан Рябченко.

 

Інцидент стався близько 22:00. За словами Миколи Рябченка, він отримав редакційне завдання від сайту 0629 зняти автомобіль, який в'їхав у річку. Журналіст під'їхав до мосту і почав знімати. «До мене підскочив один з чоловіків, почав вимагати, щоб я не знімав. Я показав журналістське посвідчення, він зачитав моє прізвище. Після цього один з чоловіків крикнув "фас", і на мене навалилися інші. Вони вибили фотокамеру і викручували руки з двох сторін», - розповів пан Рябченко.

 

«Один із нападників назвав себе - сказав, що він колишній начальник одного з підрозділів міліції Маріуполя. У мене на диктофон це записано», - додав Микола Рябченко. За його інформацією, інші троє учасників інциденту є діючими міліціонерами.

 

Журналіст викликав міліцію і «швидку допомогу». «У мене різко підскочив тиск, лікарі намагалися його збити, але не вдалося, і вони мене відвезли до лікарні, де я наразі перебуваю на стаціонарному лікуванні», - розповів Микола Рябченко. Він також пройшов судово-медичну експертизу, яка зафіксувала синці та набряк руки.

 

«Сьогодні я з міліцією їздив на місце інциденту, вони взяли мої свідчення. Міліціонер сам склав заяву, яку я підписав. Але мені зателефонували з прокуратури й повідомили, що в заяві не вказано, що все сталося при виконанні журналістських обов'язків. Домовилися, що завтра я під'їду в прокуратуру Іллічівського району і виправлю помилку: вкажу, що я виконував редакційне завдання», - зазначив Микола Рябченко.

 

У прес-службі маріупольського ГУ міліції сайту 0629 повідомили, що журналіст написав заяву. «На даний момент слідчий працює із журналістом, проводиться перевірка з метою встановлення групи осіб, які були на місці події, також з'ясовується, чи є учасники вчорашнього інциденту співробітниками правоохоронних органів чи ні», - повідомили в прес-службі.

 

Сам Микола Рябченко не вірить у те, що буде порушено кримінальну справу за фактом нападу і перешкоджання журналістській діяльності і що розслідування буде доведено до кінця. «Це вже не перший випадок нападу міліціонера на мене. Минулого разу так ніхто й не відшкодував пошкодження камери, тому що в нападника матір була суддею апеляційного суду», - заявив пан Рябченко.

 

 


Один із нападників

 

«Детектор медіа»

 

Фото надані Миколою Рябченком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5308
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Нестыковочка
4240 дн. тому
Пізніше пан Рябченко розповів виданню, що міліція компенсувала йому збитки і він вважає, що конфлікт вичерпано.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду