detector.media
20.09.2012 17:29
У Маріуполі напали на журналіста, перешкоджаючи йому знімати ДТП (ФОТО)
У Маріуполі напали на журналіста, перешкоджаючи йому знімати ДТП (ФОТО)
Журналіст із високим тиском опинився в лікарні

19 вересня в Маріуполі декілька чоловіків застосували силу до журналіста Миколи Рябченка (на фото), який намагався здійснити фотозйомку дорожньо-транспортної пригоди. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив особисто пан Рябченко.

 

Інцидент стався близько 22:00. За словами Миколи Рябченка, він отримав редакційне завдання від сайту 0629 зняти автомобіль, який в'їхав у річку. Журналіст під'їхав до мосту і почав знімати. «До мене підскочив один з чоловіків, почав вимагати, щоб я не знімав. Я показав журналістське посвідчення, він зачитав моє прізвище. Після цього один з чоловіків крикнув "фас", і на мене навалилися інші. Вони вибили фотокамеру і викручували руки з двох сторін», - розповів пан Рябченко.

 

«Один із нападників назвав себе - сказав, що він колишній начальник одного з підрозділів міліції Маріуполя. У мене на диктофон це записано», - додав Микола Рябченко. За його інформацією, інші троє учасників інциденту є діючими міліціонерами.

 

Журналіст викликав міліцію і «швидку допомогу». «У мене різко підскочив тиск, лікарі намагалися його збити, але не вдалося, і вони мене відвезли до лікарні, де я наразі перебуваю на стаціонарному лікуванні», - розповів Микола Рябченко. Він також пройшов судово-медичну експертизу, яка зафіксувала синці та набряк руки.

 

«Сьогодні я з міліцією їздив на місце інциденту, вони взяли мої свідчення. Міліціонер сам склав заяву, яку я підписав. Але мені зателефонували з прокуратури й повідомили, що в заяві не вказано, що все сталося при виконанні журналістських обов'язків. Домовилися, що завтра я під'їду в прокуратуру Іллічівського району і виправлю помилку: вкажу, що я виконував редакційне завдання», - зазначив Микола Рябченко.

 

У прес-службі маріупольського ГУ міліції сайту 0629 повідомили, що журналіст написав заяву. «На даний момент слідчий працює із журналістом, проводиться перевірка з метою встановлення групи осіб, які були на місці події, також з'ясовується, чи є учасники вчорашнього інциденту співробітниками правоохоронних органів чи ні», - повідомили в прес-службі.

 

Сам Микола Рябченко не вірить у те, що буде порушено кримінальну справу за фактом нападу і перешкоджання журналістській діяльності і що розслідування буде доведено до кінця. «Це вже не перший випадок нападу міліціонера на мене. Минулого разу так ніхто й не відшкодував пошкодження камери, тому що в нападника матір була суддею апеляційного суду», - заявив пан Рябченко.

 

 


Один із нападників

 

«Детектор медіа»

 

Фото надані Миколою Рябченком

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY