Cуд Бахрейну не змінив жорсткі вироки 19 журналістам

9 Вересня 2012
5204
9 Вересня 2012
17:41

Cуд Бахрейну не змінив жорсткі вироки 19 журналістам

5204
Держдепартамент США висловив у зв’язку з цим «глибоку тривогу»
Cуд Бахрейну не змінив жорсткі вироки 19 журналістам

Апеляційний суд Бахрейну лишив чинними жорсткі вироки 19 журналістам і борцям за права людини, повідомив з посиланням на інформаційні агентства Комітет захисту журналістів (CPJ).

 

Не змінилася міра покарання відомому блоґеру Абдулджалілю Алсінґейсу  (Abduljalil Alsingace), засудженому торік у червні військовим трибуналом на  довічне ув'язнення за звинуваченням в участі «у таємній змові з метою скинення уряду». Це стосується й 15-річного тюремного вироку, винесеного заочно online-журналісту Алі Абделю Імаму (Ali Abdel Imam).

 

Раніше урядова комісія з розлідувань, яка формально вважається незалежною, взяла під сумнів вироки військових трибуналів і наполягала на тому, щоб їх переглянув цивільний суд. Однак, як свідчать правозахисні групи, процесуальні процедури  порушувалися. Захисників призначали всупереч бажанню засуджених, не всім свідкам звинувачення надали слово. Не були також розслідувані матеріали про те, що під час досудового ув'язнення звинувачуваних катували.

 

Amnesty International розцінила рішення бахрейнського апеляційного суду як «ще один удар по правосуддю»

 

Держдепартамент США висловив у зв'язку з цим «глибоку тривогу». У письмовій заяві речник зовнішньополітичного відомства Петрік Вентрелл (Patrick Ventrell) закликав уряд Бахрейну «розслідувати, згідно з зобов'язанням, усі повідомлення про тортури, зокрема, представлені звинувачуваними, знайти винуватців і притягнути їх до правосуддя».

 

Бахрейн, де дислокована головна П'ятого американського флоту, відіграє ключову стратегічну роль на Близькому Сході.

 

Відколи більш як рік тому під час арабської весни  у цій острівній державі, розташованій у зоні Перської затоки, почався рух протесту, опозиційні журналісти опинилися у найгіршому становищі за часів перебування при владі короля Хамада бін Ісси аль-Халіфи (Hamad bin Issa al-Khalifa).  Як задокументував Комітет захисту журналістів, трьох репортерів було вбито, десятки кинуто до в'язниць і свавільно депортовано. Проти репортерів чиняться напади і ведуться наклепницькі кампанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду