Азаров хоче у 20 разів збільшити фінансування каналу «Культура»

4 Вересня 2012
5099
4 Вересня 2012
18:58

Азаров хоче у 20 разів збільшити фінансування каналу «Культура»

5099
І зробити канал, де будуть «не Шустери виступати, а люди, які можуть нести щось хороше»
Азаров хоче у 20 разів збільшити фінансування каналу «Культура»

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає за необхідне у 20 разів збільшити фінансування державного телеканалу «Культура». Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з письменником Андрієм Курковим, повідомляє УНІАН.

 

«Напевно, наступного року ми знайдемо гроші й зробимо хороший канал "Культура", де будуть, я вибачаюся, не шустери виступати, а люди, які можуть нести щось хороше», - сказав пан Азаров.

 

При цьому прем'єр підкреслив, що йому дуже подобається російський телеканал «Культура», відзначивши, що бюджет цього телеканалу становить 200 млн доларів, тоді як українського - близько 1 млн грн. «Ну, 200 мільйонів доларів ми, звичайно, не знайдемо на наш канал, у нас це нереальна цифра, але принаймні в 20 разів збільшити фінансування нашого телеканалу ми можемо», - підкреслив Микола Азаров.

 

На думку глави уряду, при телеканалі повинна існувати громадська рада, у складі якої будуть авторитетні діячі культури та мистецтва.

 

Нагадаємо, 4 липня Кабінет Міністрів схвалив Концепцію діяльності та розвитку державної телерадіокомпанії «Культура». Проект концепції було підготовлено Державним комітетом телебачення і радіомовлення спільно з Національним інститутом стратегічних досліджень при президенті України.

 

Концепція містить заходи щодо творчого, технічного, організаційного та кадрового оновлення ДТРК «Культура». Реалізувати її передбачається протягом 2013 і 2014 років. Орієнтована вартість технічного переоснащення - 90 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5099
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Соня
4258 дн. тому
То есть канал НБУ только железок покупает на 70 миллионов, а Культуре "в двадцать раз увеличат" до 20 миллионов. На эти деньги она будет позорней, чем ОТВ. Даже если не попилят. А ведь пилить начнут еще до получения.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду