Міліція дозволила газеті «Главное» скопіювати дані з вилученого сервера

30 Серпня 2012
4350
30 Серпня 2012
11:31

Міліція дозволила газеті «Главное» скопіювати дані з вилученого сервера

4350
Міліція дозволила газеті «Главное» скопіювати дані з вилученого сервера

29 серпня близько 15.00 співробітникам харківської газети «Главное» вдалося домогтися доступу до серверу. «Нам його обіцяють віддати після завершення слідчих дій, а поки тільки дозволили скопіювати матеріали», - зазначив координатор проектів компанії «Інформаційний центр медіа технологій» (ІЦМТ), якій належить сервер, Владислав Савкович, пише «Коммерсантъ. Украина».

 

Таким чином, частково вирішився конфлікт між співробітниками правоохоронних органів і редакцією харківської газети «Главное». Нагадаємо, 29 серпня співробітники Управління боротьби з економічною злочинністю Харкова під час обшуку в будівлі офісу банку «Базис» вилучили файловий сервер, що належить виданню «Главное», редакція якого також розміщена за адресою: вул. Сумська, 88.

 

Як писала «Детектор медіа», обшук у будівлі, в якій знаходяться редакція інтернет-сайту та газети «Главное», АТ «Інвестор» і одне з відділень банку «Базис», закінчився 27 серпня близько опівночі. Як повідомили редакції юристи, постанова на обшук має дату його проведення і для того, щоб «затриматися», співробітникам УБЕЗу потрібно було отримати іншу постанову.

 

Працівники УБЕЗ винесли з будівлі близько 14 комп'ютерів (у тому числі сервер «Главного») і 10 мішків з документацією. Обшуки в багатьох приміщеннях, за інформацією «Главного», проходили без присутності адвокатів та понятих, що було відображено в протоколах юристами АТ «Інвестор».

 

Як повідомив «Коммерсанту» пан Савкович, сервер газети знаходився не в редакції, а в підвалі будівлі. «Ми намагалися переконати міліціонерів, що на сервері видання знаходяться тільки редакційні матеріали, але вони все одно вилучили обидва сервери», - зауважив він.

 

За словами виконуючого обов'язки головного редактора газети «Главное» Володимира Чистиліна, дії міліції поставили видання в «складне становище», оскільки на сервері знаходилися «архів, фото база і матеріали для нового номера».

 

На ситуацію відреагував власник газети Арсен Аваков, який зараз знаходиться в Італії. На його думку, влада домагається закриття «єдиної опозиційної газети в Харківській області». «Якраз буде про що поговорити на Всесвітньому газетному конгресі, який відкривається в Києві 2 вересня», - написав пан Аваков на своїй сторінці у Facebook.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4350
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду