У Харкові під час обшуку міліція вилучила сервер видання «Главное»

29 Серпня 2012
5679
29 Серпня 2012
12:51

У Харкові під час обшуку міліція вилучила сервер видання «Главное»

5679
Суботній номер газети під зривом
У Харкові під час обшуку міліція вилучила сервер видання «Главное»

У Харкові співробітники Управління боротьби з економічною злочинністю під час обшуку в будівлі офісу банку «Базис» вилучили файловий сервер, що належить виданню «Главное», редакція якого також розміщена за адресою: вул. Сумська, 88. Про це повідомляє «Главное».

 

Як повідомив в.о. головного редактора тижневика Володимир Чистилін, на сервері зберігаються архіви випусків, а також матеріали для номерів, які тільки плануються до випуску.

«Я не розумію, що може зацікавити УБЕЗ (на сервері). В крайньому випадку - нехай оформлять підписку на нас», - сказав пан Чистилін.

Наразі IT-фахівці виїхали в УБЕЗ і спробують забрати сервер або хоча б матеріали випусків газети.

Не виключено, що наступний (35-й) номер «Главного» в цю суботу, 1 вересня, не вийде.

«Іншими словами, працівники харківського УБЕЗу порушили закон президента України Віктора Януковича про заборону будь-яких перевірок ЗМІ перед майбутніми виборами до Верховної Ради України», - пише видання.

Обшук у будівлі, в якій знаходяться редакція інтернет-сайту та газети «Главное», АТ «Інвестор» і одне з відділень банку «Базис», закінчився 27 серпня близько опівночі. Як повідомили редакції юристи, постанова на обшук має дату його проведення і для того, щоб «затриматися», співробітникам УБЕЗу потрібно було отримати іншу постанову.

Працівники УБЕЗ винесли з будівлі близько 14 комп'ютерів (у тому числі сервер «Главного») і 10 мішків з документацією. Обшуки в багатьох приміщеннях, за інформацією «Главного», проходили без присутності адвокатів та понятих, що було відображено в протоколах юристами АТ «Інвестор».

Уся конфіскована техніка та документація вантажилася в автомобілі, спеціально загнані у двір будівлі. «Більш того, як стверджують очевидці, самі співробітники, які проводили обшук, намагалися покинути будівлю достатньо незвичайними шляхами - через вікна, сусідні будівлі і двори, але практично скрізь їх готові були зустріти харківські журналісти», - пише видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду