Світовий конгрес українців закликав Януковича виконати резолюцію Європарламенту про свободу ЗМІ

28 Серпня 2012
6558
28 Серпня 2012
12:59

Світовий конгрес українців закликав Януковича виконати резолюцію Європарламенту про свободу ЗМІ

6558
Світовий конгрес українців закликав Януковича виконати резолюцію Європарламенту про свободу ЗМІ

Світовий конгрес українців (СКУ) закликав міжнародне співтовариство уважно стежити за ситуацією з незалежними ЗМІ в Україні, а президента України Віктора Януковича - забезпечити негайне виконання резолюціє Європарламенту про утримання влади від будь-яких спроб контролювати ЗМІ.

 

Про це йдеться в листі президента СКУ Євгена Чолія до міжнародного співтовариства, копію якого СКУ надіслав до президента України Віктора Януковича.

 

СКУ висловив серйозну стурбованість стосовно заяви українського телеканалу ТВі про те, що податкова служба продовжує перешкоджати його роботі та що через цензуру з боку влади все більше регіональних провайдерів відключають ТВі у своїх мережах.

 

На думку СКУ, такі події напередодні жовтневих парламентських виборів в Україні є дуже тривожними.

 

СКУ закликав міжнародне співтовариство уважно стежити за ситуацією зі ЗМІ та «наголосити в цьому контексті на важливості свободи ЗМІ та свободи громадянського суспільства і забезпечити утримання української влади від будь-яких спроб контролювати, прямо чи непрямо, зміст повідомлень у національних ЗМІ», як про це зазначається в резолюції Європейського парламенту від 1 грудня 2011 року.

 

СКУ закликав Віктора Януковича забезпечити негайне виконання вищезгаданої резолюції Європарламенту.

 

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об'єднує у своєму складі українські організації з 32 країн та підтримує зв'язки з українцями ще 15 країн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду