Мінкульт намагатиметься не допустити скорочення видатків на кіноматограф

21 Серпня 2012
5579
21 Серпня 2012
14:51

Мінкульт намагатиметься не допустити скорочення видатків на кіноматограф

5579
Мінкульт намагатиметься не допустити скорочення видатків на кіноматограф

Міністерство культури України намагатиметься не допустити скорочення видатків по всім напрямам галузі культури (і на кінематограф зокрема) у проекті Державного бюджету на 2013 рік. Про це йдеться у відповіді прес-служби міністерства на запит «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач у своєму відкритому листі до міністра культури України Михайла Кулиняка звернув увагу на те, що в державному бюджеті на потреби кіногалузі на 2013 рік виділено на 42 млн грн менше, аніж було заплановано й означено Міністерством культури на рівні поточного року.

 

У НСКУ цікавляться, на користь яких саме галузей перерозподілено кошти, про які йдеться, та на яких підставах їх «забрали у кінематографістів». Також Сергій Тримбач наполягає на публічних поясненнях рішення щодо розподілу коштів і просить відмінити його, затвердивши заплановані обсяги фінансування кіногалузі на рівні поточного року.

 

Міністерство культури наголошує, що формує проект Державного бюджету на 2013 рік в межах граничних обсягів видатків, які доводить до Мінкультури Міністерство фінансів.

 

«Сьогодні проект бюджету Міністерства культури на 2013 рік тільки розробляється, кожна стаття видатків проходить обговорення, і перед Мінкультом  стоїть мета скласти такий бюджет, щоби у наступному році всі потреби галузі були профінансовані у необхідному обсязі, - йдеться у відповіді міністерства культури, - Це завдання є непростим, оскільки граничні обсяги видатків, доведені Мінкульту на 2013 рік, не лише не дозволяють забезпечити потреби всіх закладів культури у повному обсязі, а навіть ставлять їх в скрутніше становище у порівнянні з 2012-м роком».

 

Однак при цьому прес-служба міністерства зазначає, що у 2013 році передбачається зростання окремих статей видатків, проте загальний фінансовий ресурс залишається на рівні 2012 року.

 

«Для вирішення цієї складної ситуації Міністерство культури наразі проводить узгоджувальні наради з Мінфіном - з тим, щоби не допустити скорочення видатків по всім напрямам галузі культури (і на кінематограф зокрема) у проекті Держбюджету на 2013 рік. При цьому підкреслюємо, що фінансування кіногалузі, заплановане на 2012 рік, відбувається у повному обсязі», - наголошує прес-служба Мінкульту.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», згідно з законом «Про державний бюджет України на 2012 рік» Державне агентство України з питань кіно мало отримати 176 млн 674,4 тис грн на потреби галузі. На створення та розповсюдження національних фільмів, фінансову підтримку державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» передбачено 167 млн 540,0 тис грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5579
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду