«Академія» та «Сатурн» змінили логотип на «КРТ Київ»/«КРТ місто»

14 Серпня 2012
8693
14 Серпня 2012
18:21

«Академія» та «Сатурн» змінили логотип на «КРТ Київ»/«КРТ місто»

8693
Рішення ухвалене Нацрадою
«Академія» та «Сатурн» змінили логотип на «КРТ Київ»/«КРТ місто»

Телеканали «Академія» і «Сатурн», які мовлять на 27 ТВК у Києві змінили логотипи на «КРТ Київ» та «КРТ місто». Таке рішення під час засідання 14 серпня прийняла Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

 

Зміна логотипу каналів спершу викликала застереження у членів Нацради, оскільки він дуже подібний до логотипу каналу КРТ (колишня назва «Київська Русь»), який наразі має ефірну та супутникову ліцензію

 

Однак заступник голови Нацради Лариса Мудрак запевнила, що логотип каналу оформлений інакше і застережень у юристів не має.

 

А перший заступник голови Оксана Головатенко сказала представнику «Академії» та «Сатурну»: «Ви забираєте собі аудиторію іншого каналу».

 

Хоча при цьому членів Нацради не знайшли підстав відмовити компаніям і проголосували за зміну логотипів

 

Нагадаємо, у березні 2012 року «Академія» і «Сатурн», які разом мовили на 27 ТВК у Бучі Київської області, перенесли частоту до Києва та збільшили потужність передавача удвічі - з 1 кВт до 2 кВт. Таким чином вони створили у Києві ще один ефірний канал. В обох телекомпаній також змінилася програмна концепція: формат каналів став культурологічно-просвітницьким із фільмопоказом.

 

ТРК «Академія» володіє ліцензією на ефірне мовлення 16 годин на добу на 27 ТВК, телекомпанія «Сатурн» - 8 годин на добу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8693
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телеглядач
4244 дн. тому
Яка свята наївність! Ніби ці дві дурнуваті баби не знають, що "Сатурн" та "Академія" вже тривалий час ретранслюють у своєму ефірі КРТ. Та й "Телекритиці" варто було б про це знати - пишете ж про телебачення!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду