Долганов подав апеляцію щодо рішення суду про заборону випуску «Київської правди»

11 Серпня 2012
7158
11 Серпня 2012
17:31

Долганов подав апеляцію щодо рішення суду про заборону випуску «Київської правди»

7158
Долганов подав апеляцію щодо рішення суду про заборону випуску «Київської правди»

Головний редактор «Київської правди» Вадим Долганов подав апеляцію щодо рішення суду про заборону випуску газети. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила юрист НСЖУ Тетяна Котюжинська.

 

Рішення про заборону друку газети Господарський суд ухвалив 1 серпня 2012 року за відсутності редакції. Про нього представники «Київської правди» дізналися з реєстру судових рішень.

  

Позов подали Київська облдержадміністрація і облрада. Тетяна Котюжинська пов`язує його із публікаціями видання: «Газета комунальна, має трьох співзасновників: облдержадміністрація, облрада, трудовий колектив. Редактор Вадим Долганов торік опублікував матеріали про скандал навколо відкриття перинатального центру, коли центр відкрили, а потім все обладнання повернули до районних і обласної лікарні. Після цього редакцію припинили фінансувати з бюджету, а тепер заборонили випуск».

 

7-го серпня керівник прес-служби КМДА Ярослав Мазуркевич у коментарі «Детектор медіа» зауважив, що рішення суду ще не вступило в силу. 

 

Вадим Долганов назвав цю ситуацію безпрецедентною: «Особливістю її є те, що рейдерами стали фракція Партії регіонів і Київської обласної ради і держадміністрація. Вони зареєстрували нову редакцію на основі фастівського комунального підприємства "Поліфаст"».

  

Нагадаємо, обласна газета «Київська правда» звернулася до суду з позовом про розірвання тристоронньої установчої угоди, яка була укладена 2003 року і в якій було зазначено, що у фінансуванні видання беруть участь київські облрада і облдержадміністрація (ОДА). Київська ОДА подала зустрічний позов, яким хоче захистити свої права і внести зміни в установчий договір.

 

У травні Київська обласна влада запустила нову комунальну газету «Час Київщини», який створила всі умови для роботи. І вивела колектив газети «Київська правда» із співзасновників видання. Таке рішеннябуло ухвалене на сесії облради наприкінці травня.

 

«Детектор медіа» інформуватиме читачів щодо розгляду справи «Київської правди» та подальшої долі газети.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7158
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анатолій
4277 дн. тому
Пан Долганов, котрого у редактори " Київської правди" нав"язав голова ОДА А.Присяжнюк, за два роки керування по суті знищив газету. Тепер ОДА хоче знищити її вдруге.
Знавець
4280 дн. тому
Долганов так завзято будував Кучмостан - а тепер ображається на кучмоїдів? :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду