Російський коментатор «Олімпійських пристрастей» Дмитро Волков співчуває тим, хто неправильно розтлумачив його намір

7 Серпня 2012
10339
7 Серпня 2012
11:33

Російський коментатор «Олімпійських пристрастей» Дмитро Волков співчуває тим, хто неправильно розтлумачив його намір

10339
Російський коментатор «Олімпійських пристрастей» Дмитро Волков співчуває тим, хто неправильно розтлумачив його намір

Ведучий та рекордсмен світу з плавання Дмитро Волков не бачить нічого образливого у тому, що він назвав українську діалектом слов'янської мови. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа»

 

«Я назвав українську мову діалектом, що буквально означає «мовою», слов'янського народу. Це прекрасний діалект, який, як і російська, має глибоке коріння у слов'янській цивілізації. Що дискримінаційного могли побачити у цьому висловлюванні, я не розумію? Для будь-якого філолога не знайшлось приводів для звинувачень та осуджень. Це лише фігура мови», - сказав Дмитро Волков.

 

Також він висловлює сум через те, що через 20 років після розпаду СРСР, коли «наші народи були штучно розділені державними кордонами, слова з загального слов'янського котла стали в Україні менш зрозумілими». Дмитро Волков наполягає на тому, що і російська, і українська, і болгарська, і частково чеська, польська та інші мови, які наповнюють слов'янську цивілізацію, - прекрасні, і зазначає, що навіть волів би говорити українською, однак задля цього він не достатньо добре її знає.

 

«Тим паче, мені не складно вибачитись перед усіма, хто відчув себе ображеним у силу свого невігластва. Я висловлюю співчуття тим, хто неправильно розтлумачив мій благородний намір», - додав він.

 

Нагадаємо, журналісти та представники громадськості звернулись до генерального директора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа  та Дмитра Волкова з вимогою вибачитись за образу української мови через те, що 30 липня під час коментування змагання плавців в «Акватік-центрі», пан Волков назвав українську мову «диалектом славянского языка».

 

Дмитро Волков -  рекордсмен СРСР, Європи та світу з плавання брасом серед чоловіків. Автор та ведучий чисельних спортивних телемостів. Автор і головний редактор офіційного видання Олімпійського комітету Росії газети «Олімпійська Росія». Головний редактор журналу «Плавання».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10339
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виктор
4280 дн. тому
Вот каналья! Притворяется, будто не знает, что и русский, и болгарский, и польский и другие славянские языки - лишь поздние диалекты древнего и великого Украинского языка! Мразь. Расстрелять его за это!
Перець
4281 дн. тому
Для синички. Ні все таки Волков не признає, що російська - діалект. Ось витримка із тексту. Це прекрасний діалект, який, як і російська (значить мова). для аркан. Ні він не вибачився. Він назвав ображених невігласами. Читайте уважніше.
аркан
4281 дн. тому
извинился згачиь порядочный интеллигентный человек.
Sparrov
4281 дн. тому
Знову завуальований "Русскій мір" підсвідомо винаходить "Слов'янську цивілізацію". Є слов'яно-бальтська група мов, а от цивілізаційної гілки слов'ян жоден культуролог чи історик не вирізнить. Умовно можна вести мову про російську гілку європейської цивілізації, та й вона не випадає більше аніж відмінності поміж свенскар (шведи) та корсо (корсиканці) або з еускалдунак (баски, які взагалі не індоєвропейці). Наші (слов'янські народи) були "штучно" розділенні кордонами давніше аніж 1500 років тому. Ми населяли і римську імперію, і франкську, і ромейську, і руську, і монгольські, і ВКЛ з Речю Посполитою, і купу італійських держав (Венеція, Генуя),і шведську, і османську, і французьку імперії. На XVIII столітті зупинюся, бо про подальшу історію більш менш чули всі.
синичка
4281 дн. тому
он сказал не диалект русского а славянсого языка.Значит и русский тоже диалект
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду