Колишній водій СТБ виграв апеляцію, однак канал не сплачує йому компенсацію

2 Серпня 2012
6624
2 Серпня 2012
17:21

Колишній водій СТБ виграв апеляцію, однак канал не сплачує йому компенсацію

6624
Колишній водій СТБ виграв апеляцію, однак канал не сплачує йому компенсацію

Апеляційний суд міста Києва прийняв рішення на користь колишнього водія каналу СТБ Олександра Руденка, який стверджує, що канал його незаконно звільнив та відмовляється виплатити йому заробітну плату. Про це пан Руденко повідомив «Детектор медіа».

 

18 липня колегія суддів вирішила залишити в силі рішення Святошинського районного суду, ухвалене 13 березня на користь позивача - зобов'язати роботодавця поновити Олександра Руденка на роботі та стягнути з ММЦ СТБ заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 40 тис. 401 грн. Ухвала Апеляційного суду набирає сили з моменту її проголошення.

 

Попри це канал СТБ відмовляється виплатити грошову компенсацію, стверджує пан Руденко. «Я прийшов із заявою про відшкодування коштів за рішенням суду. Однак Андрій Бабенко, який представляв інтереси СТБ у суді, наказав заяву не реєструвати», - зазначив водій. Після цього 30 липня Олександр Руденко надіслав свою заяву поштою і тепер чекає на реакцію каналу.

 

Олександр Руденко повідомив, що у Святошинському районному суді слухається ще одна справа за його позовом - щодо договору оренди автомобіля. У цій справі він вимагає компенсацію в розмірі 180 тис. грн. «Канал в односторонньому порядку розірвав зі мною договір оренди автомобіля. Я недоотримав дохід з їхньої вини, оскільки вони безпідставно розірвали зі мною договір», - каже Олександр Руденко.

 

«Детектор медіа» сподівається отримати коментар СТБ.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», Олександр Руденко працював на СТБ із 7 квітня 2010 року водієм автотранспортних засобів. З ним був укладений трудовий догорів та договір на оренду автомобіля. За його словами, за час роботи керівництво неодноразово порушувало умови договорів: не заправляло авто, робочий день був ненормованим і його тривалість перевищувала 8 годин. Як розповів пан Руденко, після того, як він неодноразово звертав увагу на ці порушення, 30 вересня 2010 року поштою він отримав копію наказу про його звільнення за прогул.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6624
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей бывший водитель на СТБ
4277 дн. тому
Могу подтвердить, что все правда ощущал и сам на сибе гнилое отношение руководства телеканала. Хочу предостиреч людей которые могут вступить в трудовые отношения с телеканалом СТБ о том что Вас могут кинуть или вышвырнуть на улицу как использованный презерватив в случае непотребности !
женя
4284 дн. тому
Как бывший роботник телеканала СТБ , жму руку Руденко за его терпение и настойчивость. Хочу сказать этой жирной суке Бородянскому что бы он прекратил эту грязь в отношение роботников телеканала. Правду на канале говорят то что джип купил за наши украденные деньги.
vierra
4285 дн. тому
Когда же вы стбешники прекртите еленарод третировать? Уроды блин нафиг!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду