Журналістам готують єдину прес-карту

31 Липня 2012
6616
31 Липня 2012
08:37

Журналістам готують єдину прес-карту

6616
Якщо НСЖУ, НМПУ і КЖЕ домовляться, хто буде її видавати
Журналістам готують єдину прес-карту

В Україні вже розроблена організаційна структура запровадження єдиної прес-карти для журналістів і механізм її видачі. Про це повідомив перший секретар Національної спілки журналістів Сергій Томіленко на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, що відбулося 30 липня.

 

«Розроблений пакет документів, який сьогодні буде передаватися структурам та можливим учасникам, які будуть включені в процес видачі національної прес-карти і які будуть безпосередніми організаціями, що видаватимуть такі посвідчення», - сказав Сергій Томіленко. За його словами, вже проведено відповідні переговори з Комісією з журналістської етики, Незалежною медіа-профспілкою. Також планується проведення переговорів з Українською асоціацією видавців періодичної преси та Незалежною асоціацією телерадіомовників.

 

Перший секретар НСЖУ також зазначив, що пропонується створити національний центр обліку прес-карт, який буде незалежною структурою, заснованою всіма організаціями, які видаватимуть прес-карти для журналістів.

 

Представник «Репортерів без кордонів» в Україні Оксана Романюк поцікавилася, яким чином база журналістів буде передаватися в МВС і де саме буде розміщуватися національний центр обліку прес-карт. Сергій Томіленко повідомив, що центр, імовірно, розміщуватиметься в приміщенні НСЖУ на Хрещатику в Києві, а питання щодо бази ще буде обговорюватися з організаціями, які включені в процес видачі посвідчень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6616
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду