detector.media
31.07.2012 08:37
Журналістам готують єдину прес-карту
Якщо НСЖУ, НМПУ і КЖЕ домовляться, хто буде її видавати

В Україні вже розроблена організаційна структура запровадження єдиної прес-карти для журналістів і механізм її видачі. Про це повідомив перший секретар Національної спілки журналістів Сергій Томіленко на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, що відбулося 30 липня.

 

«Розроблений пакет документів, який сьогодні буде передаватися структурам та можливим учасникам, які будуть включені в процес видачі національної прес-карти і які будуть безпосередніми організаціями, що видаватимуть такі посвідчення», - сказав Сергій Томіленко. За його словами, вже проведено відповідні переговори з Комісією з журналістської етики, Незалежною медіа-профспілкою. Також планується проведення переговорів з Українською асоціацією видавців періодичної преси та Незалежною асоціацією телерадіомовників.

 

Перший секретар НСЖУ також зазначив, що пропонується створити національний центр обліку прес-карт, який буде незалежною структурою, заснованою всіма організаціями, які видаватимуть прес-карти для журналістів.

 

Представник «Репортерів без кордонів» в Україні Оксана Романюк поцікавилася, яким чином база журналістів буде передаватися в МВС і де саме буде розміщуватися національний центр обліку прес-карт. Сергій Томіленко повідомив, що центр, імовірно, розміщуватиметься в приміщенні НСЖУ на Хрещатику в Києві, а питання щодо бази ще буде обговорюватися з організаціями, які включені в процес видачі посвідчень.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY