Сайт газети The Daily Mail вперше став прибутковим

25 Липня 2012
6190
25 Липня 2012
14:42

Сайт газети The Daily Mail вперше став прибутковим

6190
Mail Online вважається найпопулярнішою інтернет-газетою у Великобританії
Сайт газети The Daily Mail вперше став прибутковим

Сайт газети The Daily Mail (Mail Online) вперше вийшов на прибуток у червні 2012 року, пише Lenta.ru, посилаючись на Media Week.

 

Наприкінці січня 2012 року The Daily Mail була визнана найпопулярнішою інтернет-газетою у світі, коли її місячна відвідуваність перевищила 45 млн осіб. Як заявили в The Daily Mail, у виданні планували, що сайт вийде на прибуток на місяць пізніше, в липні. Передчасне зростання доходів у виданні пов´язують зі зростанням рекламних продажів під час святкування ювілею королеви Єлизавети II і Чемпіонату Європи з футболу. Реклама є основним джерелом доходу The Daily Mail, всі розділи якої, як і раніше, перебувають у безкоштовному доступі.

 

Як стало відомо, виручка сайту зросла за рік більш ніж на 75%. Торік сайт заробив 16 млн фунтів стерлінгів, а вже до кінця цього року виручка, як очікується, досягне майже 30 млн. Таким чином, сайт випереджає уже власні прогнози: за травневими прогнозами виручка сайту повинна була досягти 25 млн фунтів. До 2017 року, згідно з цими ж прогнозами, сайт повинен заробляти вже близько 100 млн фунтів.

 

Сайт Mail Online вже давно вважається найпопулярнішою інтернет-газетою у Великобританії. Наприкінці січня 2012 року, згідно з дослідженням компанії comScore, сайт Mail Online обігнав за відвідуваністю найпопулярнішу інтернет-газету світу - сайт американської The New York Times. У грудні 2011 року щомісячна аудиторія Mail Online становила близько 45,3 мільйона осіб, а сайту NYTimes - близько 44,8 мільйона. В NYTimes з підрахунками comScore, при цьому, не погодилися, заявивши, що вони як і раніше є найпопулярнішою онлайн-газетою, оскільки в дослідженні була зазначена сукупна аудиторія основного сайту Mail Online та кількох профільних сайтів, що також входять у компанію, тоді як цифри щодо NYTimes були вказані тільки для головного сайту газети.

 

Друкована версія The Daily Mail, яка є другою за обсягами тиражу у Великобританії після The Sun, показала у квітні падіння прибутку на 26% за півроку. Збиток компанії від цього становив 34 млн фунтів стерлінгів, затьмаривши, таким чином, доходи сайту, що зростають.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду