ТВі поскаржився Мельнику на порушення кримінальної справи

23 Липня 2012
7738
23 Липня 2012
15:53

ТВі поскаржився Мельнику на порушення кримінальної справи

7738
Якщо відповіді про розглянуту скаргу не буде, юристи каналу скаржитимуться генпрокурору
ТВі поскаржився Мельнику на порушення кримінальної справи

Юристи генерального директора ТВі Миколи Княжицького подали скаргу на постанову про порушення проти нього кримінальної справи прокурору міста Києва Анатолію Мельнику. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Скаргу подали 19 липня через особистий прийом прокурора міста Києва. Адже частина 4 статті 235 КПК України передбачає: рішення прокурора може бути оскаржене прокуророві вищого рівня.

 

Також 12 липня захисники пана Княжицького подали скаргу на дії слідчого щодо невручення копії постанови про порушення кримінальної справи. Нагадаємо, слідчий податкової міліції не надав адвокатові генерального директора ТВі Миколи Княжицького постанову про порушення кримінальної справи. Тоді як, за словами юриста ТВі та керівного партнера юридичної фірми Jurimex Юрія Крайняка, постанову щодо порушення кримінальної справи відносно конкретної особи мають надати цій особі упродовж трьох діб.

 

Прес-служба каналу нагадує, що відповідно до частини 1 статті 235 Кримінально-процесуального кодексу України, прокурор зобов'язаний розглянути скаргу і повідомити скаржника про результати протягом трьох днів після її одержання.

 

«У разі відсутності відповіді прокурора про результати розгляду скарги до 24.07.2012 року, адвокатом юридичної компанії Jurimex буде подано скаргу генеральному прокурору України. Під час розгляду скарг по суті, має бути враховане і доручення президента України генеральному прокурору від 19.07.2012 року розібратися у законності порушеної кримінальної справи», - йдеться в повідомленні каналу.

 

Нагадаємо, кримінальну справу поти пана Княжицького було порушено 12 липня 2012 року. Податкові міліціонери звинувачують його в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький каже, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ. Податкова міліція почала перевірку документації телеканалу, хоча голова Державної податкової служби Олександр Клименко ще наприкінці березня підписав доручення про мораторій на перевірки ЗМІ перед виборами.

 

Міжнародні правозахисні організації «Артикль 19», Freedom House, «Репортери без кордонів» та фундація «Відкрите суспільство» закликали українську владу припинити переслідування телеканалу ТВі і забезпечити свободу ЗМІ та свободу слова в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7738
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду