На журналістів «Перця волинського» напали невідомі під час акції проти Мартинюка

17 Липня 2012
6498
17 Липня 2012
12:19

На журналістів «Перця волинського» напали невідомі під час акції проти Мартинюка

6498
Штурхали, били по камері та розбили диктофон
На журналістів «Перця волинського» напали невідомі під час акції проти Мартинюка

14 липня в селі Ветли на Волині - батьківщині першого заступника голови Верховної Ради Адама Мартинюка - на журналістів незалежного видання «Перець волинський» та активістів громадського руху «Відсіч» напали невідомі. Цю інформацію maidan.org.ua «Детектор медіа» підтвердив журналіст «Перця волинського» Руслан Тимощук.

 

Активісти «Відсічі» приїхали на Волинь, в округ № 23, де має намір балотуватися перший віце-спікер, в межах кампанії «Помста за розкол країни» із метою інформування місцевого населення, чому не можна голосувати за Адама Мартинюка. Акція спрямована проти депутатів, які проголосували за законопроект Ківалова-Колесніченка «Про засади державної мовної політики».

 

Журналісти висвітлювали діяльність громадського руху «Відсіч». «Щоразу, як "Відсіч" з'являється на Волині, чомусь їм чиняться незрозумілі протидії. У Ветли вони уже вдруге приїжджають, їх першого разу фактично витворили за межі села під загрозою фізичних дій. Присутність журналістів, як показав попередній інцидент, трохи стримує гарячі голови», - розповів Руслан Тимощук.

 

Доки активісти розповсюджували контрагітаційні поліграфічні матеріали, Руслан Тимощук разом з оператором Олександром Стеренчуком брали коментарі в місцевих жителів та сільської голови Любові Павлик. «Коли завершили брати коментар в голови сільської ради, на мій телефонний номер надійшов дзвінок, що на групу "Відсічі" здійснено напад. Прибувши на місце подій, ми побачили тільки активістів Ольгу Сало і Олега Дукаса. В Олега Дукаса був розбитий вщент мобільний телефон, на який він фіксував нападників, і помітно виділялася гематома на нижній щелепі», - зазначив журналіст «Перця волинського».

 

 


 

Такі листівки розповсюджували активісти

 

За словами активістів, до них під'їхало авто (білий «Фольксваген» з номерними знаками АС 41 26 ВС) з трьома молодими людьми, які почали штурхати активістів, бити, а невдовзі сіли в автомобіль і зникли. Натомість приїхали голова сільради та дільничний міліціонер у цивільному, який відмовлявся зізнаватись у тому, що він працівник правоохоронних органів, каже Руслан Тимощук.

 

За декілька хвилин нападники повернулися - їх було вже шестеро. Незважаючи на присутність дільничного, вони почали штурхати активістів і журналістів, пошкодили диктофон і намагалися розбити журналістам камеру. «Оператор Олександр Стеренчук пробував на відеокамеру зняти цих людей, очевидно саме це їх найбільше тривожило. Було завдано кілька ударів по камері, вони уважно стежили, щоб камера не працювала. Після цього у мене вирвали диктофон і розтрощили. Але зараз ми працюємо над тим, щоб його відновити. Їх трохи стримало те, що я постійно нагадував про 171-шу статтю Кримінального кодексу, про кримінальну відповідальність за злісне хуліганство, але все одно були відкриті погрози, що вони нас повбивають, шарпанина», - заявив Руслан Тимощук.

 

Того ж дня журналісти «Перця волинського» за фактом інциденту дали пояснення в обласному управлінні МВС у Луцьку. За інформацією Руслана Тимощука, справу передано у Любешівський райвідділ. Також журналісти готують окрему заяву на ім'я прокурора Волинської області та звернення до депутатів обласної ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6498
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду