Вітаємо фотографів з професійним святом

12 Липня 2012
5405
12 Липня 2012
17:46

Вітаємо фотографів з професійним святом

5405
12 липня - Міжнародний день фотографа
Вітаємо фотографів з професійним святом

12 липня у всьому світі відзначають Міжнародний день фотографа. Як повідомляє сайт fotografov.net, це свято за традицією припадає на день святої Вероніки, яка вважається покровителькою фотографії.

 

Свята Вероніка, згідно з Біблією, подала Ісусу, що йде на Голгофу, тканину, щоб він міг стерти піт з лиця. На цій тканині закарбувався образ Христа. Майже два тисячоліття тому, коли винайшли фотографію, Папа Римський оголосив цей день Всесвітнім днем фотографа.

 

Припускають, що ім'я Вероніки являє собою спотворене від латинського vera icon («справжній образ») - так називали «плат Вероніки», відрізняючи його від інших образів Христа. Вперше розповідь про святу Вероніку з'явилася в апокрифічних Діяннях Пілата, що відносяться до IV або V століття.

 

«Детектор медіа» вітає всіх фотомитців та фотокореспондентів зі святом! Натхнення усім у роботі, драйву від своєї фотосправи та влучних кадрів!

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду