Прокуратура не бачить підстав відсторонювати слідчого, який змусив журналіста зізнатися в замаху на губернатора

11 Липня 2012
6471
11 Липня 2012
16:06

Прокуратура не бачить підстав відсторонювати слідчого, який змусив журналіста зізнатися в замаху на губернатора

6471
Ще триває додаткова перевірка прокуратури
Прокуратура не бачить підстав відсторонювати слідчого, який змусив журналіста зізнатися в замаху на губернатора

Генеральна прокуратура України наразі не вбачає підстав для відсторонення слідчого прокуратури Ворошиловського району м. Донецька Руденка О.В. від виконання службових обов'язків. Про це йдеться у відповіді заступника Генпрокурора Віктора  Войцишена на звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця щодо надання інформації з приводу перешкоджання журналістській діяльності Максима Касьянова.

 

Нагадаємо, Максим Касьянов заявив, що на нього напали невідомі, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького на парковці біля супермаркету «Бум». Представникам міліції невідомі представились як охоронці губернатора. Згодом стало відомо, що невідомі виявились оперативними співробітниками Державної податкової служби в Донецькій області.

 

Журналіст написав заяву з проханням вжити заходів щодо невідомих, які перешкоджали здійсненню його професійної діяльності. Згодом його запросили на допит до слідчого. Максим Касьянов стверджує, що слідчий тиснув на нього і вимагав написати щиросердне зізнання в спробі замаху на губернатора.

 

ГПУ зазначає, що за вказаними фактами проводилася дослідча перевірка прокуратурою м. Донецька. «За її результатами 30 червня 2012 року винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи на підставі п.2 ст. 6 КПК України (за відсутністю в діянні складу злочину). Оскільки вказане рішення прийнято передчасно, без повного, об'єктивного і всебічного дослідження обставин події,в відповідну постанову 2 липня 2012 року прокуратурою Донецької області скасовано. Матеріали направлено до прокуратури . Донецька для проведення додаткової перевірки, яка на даний час триває», - йдеться у листі ГПУ. Генпрокуратура контролює хід перевірки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду