Одеська прокуратура перевіряє напад міліціонера на журналіста Городілова

11 Липня 2012
6726
11 Липня 2012
15:10

Одеська прокуратура перевіряє напад міліціонера на журналіста Городілова

6726
Сам журналіст заявляє про необ'єктивність прокуратури
Одеська прокуратура перевіряє напад міліціонера на журналіста Городілова

Одеська обласна прокуратура проводить перевірку дій міліціонера, який під час акції біля будівлі Одеської ОДА напав на редактора «Інформаційного сайту Одеси 048.ua» Олександра Городілова. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

 

«В окремих ЗМІ з'явилося повідомлення про скоєння нападу на журналіста одеського інтернет-видання працівником міліції, - відзначили в прес-службі. - У зв'язку з цим повідомляємо, що 9 липня до Шевченківського відділення міліції Одеси надійшло повідомлення, що біля будівлі Одеської облдержадміністрації відбувається мітинг громадян».

 

Як писала ТК, 9 липня в Одесі дільничний Шевченківського відділу міліції старший лейтенант міліції Микита Сєргєєнко напав на редактора «Інформаційного сайту Одеси 048.ua» Олександра Городілова, вихопивши з рук відеокамеру і кинувши її на асфальт,

 

Як уточнили в прокуратурі, «відеозйомку мітингу проводив кореспондент інтернет-сайту "048.ua". Перебуваючи біля дільничного інспектора Шевченківського відділення міліції, він знімав міліціонера на відеокамеру. Останній рукою намагався закрити об'єктив, при цьому зачепив його, через що камера впала на землю».

 

Співробітники прокуратури проводять перевірку викладених сайтом обставин. За її результатами буде ухвалено рішення у порядку ст. 97 КПК України, про що буде повідомлено додатково, зазначили в облпрокуратурі.

 

Постраждалий Олександр Городілов опублікував повідомлення, в якому висловив обурення тим, що «прокуратура перебріхує деталі в нападі на журналіста в Одесі».

 

За його словами, прес-службою «факти перекручені на користь нападаючого міліціонера. Я, чесно кажучи, в шоці від цієї відписки, підготовленої в стилі "рука руку миє"

З інформації від прокуратури, з посиланням на невідомо що, дослівно слідує те, що дільничний інспектор намагався рукою закрити об'єктив, при цьому зачепив його, внаслідок чого камера впала на землю, - уточнює Городілов. - Цікаво, це з яких таких свідчень слідує».

 

«Адже і я, і ще один журналіст нашого видання, - зазначає журналіст, - а також кореспонденти "Взгляда из Одессы", "Рупора Одессы", сайту "Майдан", УНІАН і два десятки інших свідків стверджують, що міліціонер, почитавши кілька хвилин моє посвідчення, ривком видер у мене камеру, а на моє обурення про факт крадіжки спецтехніки зі всієї сили кинув її на землю. Тобто, міліціонер діяв обдумано і сплановано, і ні про яку випадковість тут не може бути мови. Мене взагалі дивує позиція прокуратури, представники якої до цих пір не побажали зі мною зв'язатися і з'ясувати обставини», - сказав журналіст.

 

Пан Горділов висловив здивування, чому в повідомленні прокуратури немає ні слова про супроводжуючих міліціонера людей в штатському. «Чому не сказано нічого про незаконне заволодіння і спробу сфотографувати моє посвідчення? Про те, що міліція так і не приїхала на виклик... Про яку тут об'єктивну перевірку взагалі йдеться?», - обурений журналіст.

 

Зараз юристи разом із потерпілим журналістом підготували заяву генеральному прокурору України Віктору Пшонці, керівництву МВС, парламентському Комітету із захисту свободи слова і інформації, а також раднику Президента України Ганні Герман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду