Міліціонер напав на журналіста під час «святкування Дня народження Януковича» в Одесі (ВІДЕО)

10 Липня 2012
7766
10 Липня 2012
13:26

Міліціонер напав на журналіста під час «святкування Дня народження Януковича» в Одесі (ВІДЕО)

7766
А його «громадські помічники» погрожували журналісту «візитом у відділок, де всі нирки повідбивають»
Міліціонер напав на журналіста під час «святкування Дня народження Януковича» в Одесі (ВІДЕО)

9 липня в Одесі дільничний Шевченківського відділу міліції старший лейтенант міліції Микита Сєргєєнко напав на редактора «Інформаційного сайту Одеси 048.ua» Олександра Городілова, вихопивши з рук відеокамеру і кинувши її на асфальт, повідомляє 048.ua.

 

Інцидент стався о 17:40 під час акції «Одеса святкує День народження Януковича».

 

Як повідомляє видання, пан Сєргєєнко підійшов до учасників акції з двома «громадськими помічниками» в цивільному, яких згодом він категорично відмовився представити. Саме помічники, зазначає видання, по-хамськи вимагали припинити відеозйомку процесу спілкування з учасниками акції. Проте, дізнавшись, що відеозйомку здійснює журналіст, вони відступили.

 

Коли Олександр Городілов пред'являв посвідчення члена Національної спілки журналістів України, Микита Сєргєєнко вихопив документ з рук журналіста і спробував сфотографувати на мобільний телефон. На вимогу журналіста припинити фотофіксацію і повернути посвідчення, міліціонер відповів відмовою і «необхідністю переписати дані документи». Крім того пан Сєргєєнко вихопив відеокамеру з рук журналіста і щосили кинув її на землю.

 

У цей момент на журналіста, який спробував повернути свої документи, напав один з «громадських помічників». Він, лаючись ненормативною лексикою та застосовуючи фізичну силу, погрожував журналісту «візитом у відділок, де всі нирки повідбивають».

 

Лейтенант Сєргєєнко віддав документи Городілову, коли колеги-журналісти викликали наряд міліції. Свій вчинок міліціонер пояснив тим, що «сьогодні спекотно, напевно я голову собі напік», а виривання з рук і кидання на асфальт відеокамери тим, що «мене хтось штовхнув і я навіть не помітив».

 

Однак до двадцяти свідків - журналістів та учасників акції - підтверджують умисні дії міліціонера та його помічників.

 

Хоча міліція і була викликана, зауважує видання, протягом півтори години так ніхто і не приїхав.

 

Про інцидент був проінформований голова Одеської обласної державної адміністрації Едуард Матвійчук.

 

Зараз журналіст готує щодо цього інциденту відкритий лист в Генеральну прокуратуру, Адміністрацію президента, Міністерство внутрішніх справ та Комітет Верховної Ради з питань по захисту свободи слова та інформації.

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Відео - 048.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7766
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду